Anasayfa Haber Chrome Uzantıları, Veri Kullanımını Paylaşmak Zorunda Kalacak

Chrome Uzantıları, Veri Kullanımını Paylaşmak Zorunda Kalacak

google chrome

Chrome uzantıları, topladıkları verileri nasıl kullandıklarını açıklamak zorunda kalacak.

Google‘ın devam eden Chrome uzantılarını engelleme çabaları artık verileriniz için daha fazla şeffaflık içeriyor. Şirket, Ocak 2021 itibarıyla Chrome Web Mağazası‘ndaki uzantılar için veri kullanımının ifşa edilmesini gerektiren bir politika uygulamaya koyacak.

Uzantı geliştiriciler, Chrome uzantıları için oturum açma bilgileri veya kişisel olarak tanımlanabilir bilgiler gibi topladıkları veri türlerini nasıl kullanacaklarını açıklamak zorunda kalacak. Ek olarak bunların üçüncü şahıslara veri satmayı, verileri ilgisiz amaçlarla kullanmayı ve kredi kontrolleri ve borç verme için verilere güvenmeyi yasaklayan yeni politikayı da yerine getireceklerine söz vermeleri gerekiyor.

chrome

Uzantı geliştiriciler, 18 Ocak 2021 tarihine kadar Chrome Web Mağazası’nda gösterilmeyecek olsa da şimdiden açıklamalar sunmaya başlayabilecek. Google, bu açıklamaları Ocak ayına kadar yapmazlarsa geliştiricilerin listelemelerine bir bildirim uygulanacağını ifade ediyor.

Uzantılarını kötüye kullananlar topladıklarını kolayca yanlış bildirebileceklerinden, bu hareket aslında tabii ki uzantı geliştiricilerinin dürüstlüğünü garanti etmeyecek. Yine de sahtekar geliştiricileri yakalandıktan sonra platformdan atmak daha kolay olabilir.