Anasayfa Haber Parallels Desktop Big Sur Desteği Kazandı, M1 Desteği Yolda

Parallels Desktop Big Sur Desteği Kazandı, M1 Desteği Yolda

Parallels Desktop Big Sur

Parallels Desktop sanal makine uygulaması macOS Big Sur 11 ile tam uyumlu çalışıyor. Üzerinde süren çalışmalar bittiğinde ARM tabanlı Apple M1 işlemciler için de destek sağlanacak.

Apple markalı bilgisayarlarda Windows 10 işletim sistemini çalıştırmamıza imkan tanıyan Parallels Desktop, 16.1.1 sürüm güncellemesini aldı. Yeni sürümle birlikte yeni macOS Big Sur tam olarak destekleniyor.

Şu anda mevcut olan sürümlerin Apple M1 yongasına sahip Mac’lerde çalışmayacağının altını çizelim. Ancak geliştirici yeni M1 yongalı bilgisayarlar üzerinde çalışıyor ve yakında tam olarak destek sunulacağını da belirtmekte fayda var.

Parallels Desktop 16.1.1 güncellemesiyle macOS Big Sur desteğinin yanı sıra farklı alanlarda da geliştirmeler yapılmış. Bunların hepsine liste halinde bakalım.

Mac için Parallels Desktop 16’nın Yeni Özellikleri

  • DirectX 11 ve OpenGL 3: Windows ve Linux’ta yüzde 20’ye kadar daha hızlı DirectX 11 ve geliştirilmiş OpenGL 3 grafikleri.
  • Daha uzun pil ömrü: Windows Seyahat Modunda çalışırken artık yüzde 10’a kadar daha uzun pil ömrü sunuluyor.
  • Disk alanı: Sanal makineler (virtual machine) kapatıldığında, kullanılmayan disk alanı artık kullanılabilecek şekilde ayarlanabiliyor.
  • Windows uygulamaları için yeni çoklu dokunma hareketleri: Windows uygulamalarında ayrıntılı yakınlaştırma ve Trackpad çoklu dokunma hareketlerini kullanmak mümkün.
  • Gelişmiş yazdırma: Kağıdın her iki tarafına yazdırma ve A0’dan zarfa kadar daha fazla kağıt boyutu kullanma imkanı.