Anasayfa Haber iOS 15 Konsepti, Renkli Kontrol Merkezi ile Dikkat Çekiyor

iOS 15 Konsepti, Renkli Kontrol Merkezi ile Dikkat Çekiyor

iOS 15

Dikkat çekici bir iOS 15 konsepti daha renkli bir arayüz ve yuvarlatılmış ikonlar sunuyor.

Apple tarafından iPhone ve iPad için iOS 14 güncellemesinin sunulmasının üzerinden 2 ay geçti ve şimdiden iOS 15 ile ilgili beklentiler konuşulmaya başladı. Yeni bir iOS 15 konsepti ise mevcut sürüm ile kıyaslandığında çok daha renkli bir görünüm sunuyor.

iOS 14, platforma eklediği özelliklerin sayısına bakıldığında büyük bir yükseltme olarak nitelendirilebilir. Özellikle de ana ekrandaki araç takımları önemli bir fark yaratmayı başardı. Ek olarak Apple, görsel değişikliklerin yanı sıra gizlilik ve güvenlik eklemelerine de büyük önem verdi. Öte yandan Kontrol Merkezi, iOS 14’te iOS 13’teki ile neredeyse aynı görünümle karşımıza çıktı. iOS 15 konsept çalışması ise yepyeni bir renkli Kontrol Merkezi ortaya koyuyor.

iOS 15 konseptinde apple_labs minimal bir ana ekran, yuvarlak simgeler ve yeni bir kilit ekranı tasarlamış. Görselde de göreceğiniz üzere simgeler yuvarlatılmış ve işletim sisteminin genel görünümü ve verdiği his farklı.

Ana ekranda uygulama simgeleri genel görünümü değiştirmeye katkıda bulunacak şekilde biraz daha yuvarlak. Yeni Kontrol Merkezi ise Ses ve Görüntü ayarları için yuvarlak düğmelere ve yeniden tasarlanmış geçişlere sahip. Pil, Oryantasyon Kilidi ve Fener çift gölgeli olarak görülüyor. Simgeler için bir gölge efekti de dikkat çekiyor.

iOS 15, önümüzdeki yılın sonbaharında kullanıcılara sunulacak.