Anasayfa Mobil iPhone 12 Kutu Açılışı

iPhone 12 Kutu Açılışı

Uzun zamandır beklenen iPhone 12’yi kutusundan çıkarıyor ve özelliklerine yakından bakıyoruz.

iPhone 12 açılışı videosu ile siz değerli okurlarımızın karşısındayız. Sizler için hazırlamış olduğumuz bu videoda, Apple’ın kısa süre önce satışa sunduğu iPhone 12’yi kutusundan çıkarıyor ve özelliklerine yakından göz atıyoruz.

Apple’ın 13 Ekim tarihinde tanıtmış olduğu iPhone 12 yenilenen tasarımı ve güçlü donanımıyla kullanıcıların dikkatini çekiyor. Peki, iPhone 12 fiyatı ve özellikleri ile kullanıcılara neler sunuyor? İşte iPhone 12 özellikleri ve fiyatı!

iPhone 12 Özellikleri

iPhone 12 özellikleri bakımından serinin ortanca modeli olarak karşımıza çıkıyor. Serinin standart modeli ise  6.1 inçlik Super Retina XDR ekranın üzerine kuruluyor. HDR10 destekli bu ekran ise etkinlik sırasında belirtiği gibi özel olarak geliştirilen seramik kalkan ile korunuyor. Bu geliştirilen ekran koruması sayesinde de yeni nesil iPhone modeli düşmelere karşı 4 kat daha dayanıklılık sergiliyor.

Tasarım bakımından da bu sene yeni nesil iPhone modellerinde de bir takım değişikliğe giden Apple, bu kısımda ise yeni iPhone modelinde köşeli bir kasaya yer veriyor. Bunun dışında serinin diğer modellerine kıyasla yüzde 11 ince bir kasayla gelen iPhone 12‘nin, ayrıca yüzde 16 daha hafif olduğuna da özellikle dikkat çekiliyor.

iPhone 12 özellikleri
iPhone 12 kutu açılışı

Aynı zamanda Apple’ın yeni nesil akıllı telefonu 5nm sürecinde üretilen A14 Bionic işlemcisinden güç alıyor. iPhone 12’ye güç veren bu işlemci ise serinin önceki modellerine kıyasla yüzde 40 hızlı işlem yapabiliyor. Grafik tarafında ise yüzde 30 oranında bir performans artışına da ev sahipliği yapan bu işlemci, aynı zamanda 11.8 milyar transistör yoğunluğuyla da dikkat çekiyor. Apple’ın A14 Bionic işlemcisine ise 4 GB RAM ve 64/128/256 GB dahili hafıza seçenekleri eşlik ediyor.

Bunun yanı sıra Apple’ın yeni nesil akıllı telefonunda bizleri ultra geniş açılı kamera sensörüne sahip olan çift kamera kurulumu karşılıyor.

Bu kameralarsa f/1.6 12 Megapiksel ana ve f/2.4 diyafram açıklığındaki 12 Megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açı şeklinde sıralanıyor. Bu geniş açılı kamera ise kullanıcılara 120 derece görüş açısı sunuyor. Aynı zamanda bu geniş açılı kamera gece modunu da destekliyor.

iPhone 12 özellikleri
iPhone 12 özellikleri

Bunun yanı sıra Apple’ın yeni nesil telefonu Smart HDR 3 desteğiyle de beraber karşımıza çıkıyor. Bu sayede de yeni nesil iPhone modeli kamerasıyla da oldukça kaliteli bir performans sergiliyor.

Paylaşılan verilere göreyse bu kameralar 120 fps veya 240 fps’de 4K video çekimleri yapabiliyor. Böylece kullanıcıların daha profesyonel video çekimleri yapmasına olanak sağlayan firma, kamera kısmında da kullanıcılara oldukça kaliteli bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Tüm bu detayların haricinde cihazın ön tarafında ise 12 Megapiksel çözünürlüklü bir selfie kamerasına yer veriliyor. Söz konusu 12 Megapiksellik kamera sayesinde de 4K/60 fps değerinde video kaydı yapılabiliyor. Ayrıca, Apple’ın söylediğine göre bu kamera Gece Modu sırasında da oldukça kaliteli fotoğraflar çekebiliyor.

iPhone 12 fiyatı
iPhone 12 Fiyatı

iPhone 12 Fiyatı

Bildiğiniz gibi Apple, geçtiğimiz günlerde iPhone 12’nin Türkiye fiyatını açıklamıştı. Bu doğrultudaysa Apple, iPhone 12’nin 10.999 TL’den başlayan etiket fiyatıyla satışa sunulacağını ifade etmişti.

iPhone 12 Teknik Özellikleri

  • Ekran: 6.1 inç BOE üretimi Super Retina ekran, 460 PPI yoğunluk – 2532 x 1170 piksel çözünürlük
  • İşlemci: Apple A14 Bionic (5 nm)
  • Bellek: 4 GB RAM
  • Depolama: 64/128/256 GB dahili hafıza
  • Arka Kamera: 12 Megapiksel f/1.6 geniş açılı ana + 12 Megapiksel f/2.4 ultra geniş açılı kamera + HDR 3 desteği
  • Ön Kamera:  12 Megapiksel yeni TruDepth kamera f/2.2 diyafram
  • Bağlantı: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax, Bluetooth 5.0, GPS, GLONASS, 5G