Anasayfa Haber AirPods Satışları Beklentilerin Altında Kaldı

AirPods Satışları Beklentilerin Altında Kaldı

AirPods Satışları

Analist Ming-Chi Kuo, AirPods satışları ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Apple tarafından 2019 yılında 60 milyon AirPods kablosuz kulaklık satılması beklenirken 2020 içinse bu rakam 82 milyon olarak tahmin edilmişti. Böylece 2016 yılından beri süren ivme de artarak devam etmiş olacaktı. Öte yandan analist Ming-Chi Kuo, AirPods satışları için beklenenin gerçekleşmediğini ileri sürüyor.

AirPods 3 Gecikmesi Tahminleri Etkiledi

Kuo, sevkiyatların önceden tahmin edilenden daha düşük olduğundan bahsederken önümüzdeki 6 aylık dönemde yıllık satışlarda yaklaşık yüzde 5-10 düşüş bekliyor. Bu düşüşün bir nedeni ise AirPods 3 modelinin olası gecikmesi olarak gösteriliyor. Analist, daha önce kablosuz kulaklığın 2021 yılının ilk yarısında geleceğini ancak yeni tarihin Nisan-Haziran arası olabileceği paylaşıyor.

AirPods 3 için gelecek en büyük değişikliklerden birisi AirPods Pro ile benzer tasarımı olacak. Yani daha küçük bir gövde ve muhtemelen daha uzun pil ömrü sunulacak. Ayrıca, Apple’ın yakında çıkacak üst seviye kulak üstü kulaklıkları AirPods Studio’nun gecikmesi de AirPods 3’ün durumunu etkilemiş olabilir. Daha önce kulaklıkların bu yıl geleceği söylenmişti ancak metalik kafa bandındaki konfor sorunları nedeniyle bunların da 2021 yılında çıkması bekleniyor.

Bakalım Apple, yeni modelleri ile hedeflerini tutturabilecek mi?