Anasayfa Oyun PS5 Remote Play Nasıl Kullanılır?

PS5 Remote Play Nasıl Kullanılır?

Sizler için hazırlamış olduğumuz bu videoyla beraber PS5 Romete Play uygulamasının nasıl kullanıldığını anlattık.

PlayStation 5 oyunlarını PC, PS4 ve akıllı telefonlar gibi farklı cihazlarda oynatmanıza imkan tanıyan PS5 Remote Play (Uzaktan Oynatma) özelliğinin nasıl kullanıldığını sizler için anlattık. Peki, PS5 Remote Play nasıl kullanılır? Tüm cevapları hazırlamış olduğumuz videodan bulabilirsiniz.

PS5 Remote Play Nasıl Kullanılır?

Adım 1: PS5’inizi uzaktan kontrol edebilmeniz için ilk önce konsolunuzu hazırlamanız gerekiyor. Bu kısımdaysa ilk olarak Ayarlar>Sistem>Güç Tasarrufu>Dinleme Modundayken Kullanılabilen Özellikler‘e gidin. Daha sonrasındaysa İnternet Bağlı Kal ve Ağdan PS5’i Açmayı Etkinleştir seçeneklerini aktif edin.

PS5 Remote Play nasıl kullanılır?
PS5 Remote Play nasıl kullanılır?

Adım 2: Tüm bu işlemleri tamamladıktan sonra Ayarlar>Sistem>Uzaktan Oynatma (Remote Play) seçeneklerini takip edin. Ardından karşınıza çıkan ekrandan Uzaktan Oynatmayı Etkinleştir seçeneğini aktif edin.

PlayStation 5 Oyunları iOS ve Android Cihazlardan Nasıl Oynanır?

Videomuzda da bahsettiğimiz gibi PS5 oyunlarını iOS veya Android cihazınız üzerinden rahatlıkla oynayabilirsiniz. Bu kısımdaysa sadece birkaç basit adımı tamamlamanız gerekiyor.

İlk önce akıllı telefonunuz üzerinden PS5 oyunlarınızı oynamak istiyorsanız, yukarıdaki talimatları takip ederek PlayStation 5 Uzaktan Kontrol özelliğini aktif etmeniz gerekiyor.

PS5 oyunları telefondan nasıl oynanır
PS5 Remote Play nasıl kullanılır?

Ardından, PS Remote Play uygulamasını App Store veya Google Play Store üzerinden cihazınıza indirin. Bu uygulamayı indirip akıllı telefonunuza yükledikten sonra, PlayStation Network hesabınız ile oturum açın ve ardından karşınıza çıkan ekrandan bağlanmak istediğiniz konsola bağlanın. Kısa bir arama süresinden sonra, artık PS5 oyunlarını iPhone’unuz veya Android cihazınız üzerinden rahatlıkla oynayabilirsiniz.

Eğer, telefonunuz konsolunuzu otomatik olarak bulamıyor ise Ayarlar>Remote Play (Uzaktan Oynatma)>Cihazı bağla seçeneklerini takip ederek PS5’inize bağlanabilirsiniz.

PlayStation 5 Oyunları PS4’te Nasıl Oynanır?

Bildiğiniz gibi Sony, kısa bir süre önce PS4’teki Remote Play uygulamasını güncellemişti. Bu sayede kullanıcıların yeni nesil PS5 oyunlarını, PS4 üzerinden oynayabilmesine imkan tanınmıştı.

Eğer, sizde PS5 oyunlarını PS4 üzerinden oynatmak istiyorsanız, en başta bahsettiğimiz adımları takip ederek PS5 Remote Play özelliğini aktif etmeniz gerekiyor.

Ardındansa tek yapmanız gereken PS4’ünüzde yüklü olan Remote Play (Uzaktan Oynatma) uygulamasına giriş yaparak PS5 konsolunuzu aramak. Tüm bu işlemleri tamamladıktan sonraysa DualShock 4 kontrolcünüz ile birlikte PS4’ünüz üzerinden PS5 oyunlarını oynayabilirsiniz.