Anasayfa Haber B450 ve X470 Anakartlara Smart Access Memory Teknolojisi Geliyor

B450 ve X470 Anakartlara Smart Access Memory Teknolojisi Geliyor

MSI Smart Access Memory

Smart Access Memory, anakart üreticileri tarafından 400 serisi anakartlara entegre edilecek gibi görünüyor.

AMD’nin Radeon ekran kartlarıyla birlikte tanıtmış olduğu Smart Access Memory teknolojisi hakkında ayrıntılı bir makale yayınlamıştık. Resmi açıklamalara göre bu özelliği kullanabilmek için 500 serisi anakart, Ryzen 5000 işlemci ve RX 6000 ekran kartı kullanmak gerekli. Ancak bazı anakart üreticileri görünüşe bakılırsa gayri resmi olarak bu özelliği B450 ve X470 yonga setlerine getirecek.

ASRock ise görünüşe bakılırsa bir BIOS güncellemesiyle bu özelliği aktif etmiş. Alman YouTuber RawiioliExtras, yayınladığı bir videosuyla birlikte B450 Steel Legend anakartta özelliğin kullanılabilir olduğunu onayladı.

AMD Smart Access Memory

Bu destek AGESA 1.1.0.0 ürün yazılımına dayanıyor ve henüz resmi değil. Üretici, 400 serisi anakartlar için Ryzen 5000 Masaüstü CPU’ları desteklemek için resmi bir BIOS güncellemesi piyasaya sürdü. Ayrıca SAM desteğinin resmi olmayacağı da belirtildi.

AMD’nin Akıllı Erişim Belleği özelliği PCIe standartlarına dayanıyor ve Re-size BAR (Resizeable BAR) adını taşıyor. Bununla birlikte özelliğin PCIe 4.0 protokolü aracılığıyla tam potansiyeline ulaştığı, ancak PCIe 3.0 bağlantısı aracılığıyla kullanılabileceği resmi olarak doğrulandı. Daha önce zaten NVIDIA ve Intel bileşenlerle bu teknolojinin kullanılabileceğini bildirmiştik.

Bitirmeden önce, endüstri kaynaklarından gelen bilgilere bakılırsa MSI da yeni bir BIOS sürümüyle birlikte Smart Access Memory desteği eklemeyi planlıyor. Vaziyet böyle olursa ASUS ve Gigabyte gibi isimlerden de benzer hamleler mutlaka gelecektir.