Anasayfa Haber Gigabyte, Smart Access Memory ve Rage Mode için BIOS Yayınladı

Gigabyte, Smart Access Memory ve Rage Mode için BIOS Yayınladı

Gigabyte Smart Access Memory ve Rage Mode

Gigabyte markalı A520, B550 ve X570 yonga setlerinde Smart Access Memory özelliğini aktif etmek istiyorsanız yeni BIOS versiyonlarına geçiş yapabilirsiniz.

Gigabyte, AMD’nin Smart Access Memory ve Rage Mode özellikleri için BIOS güncellemesi yayınladı. Yeni BIOS güncellemeleri A520, B550 ve X570 anakart modelleri için kullanıma hazır.

Bildiğiniz üzere Smart Access Memory ile birlikte CPU ve GPU belleği arasındaki iletişim son hızda sağlanıyor. Bu teknolojiyi resmi olarak kullanabilmek için 500 serisi bir anakart, Ryzen 5000 serisi işlemci ve RX 6000 serisi ekran kartı gerekiyor.

Gigabyte Smart Access Memory ve Rage Mode

Öte yandan Rage Mode özelliğinin tek tıklamayla overclock işlemi yapabildiğinden bahsetmiştik. Gigabyte, hem SAM hem de Rage etkin haldeyken 1080p oyun testlerinde %17’ye kadar performans artışı yaşandığını söylüyor. 2K ve 4K çözünürlüklerde ise %10’luk bir performans kazancından söz ediliyor.

Her iki özelliği de kullanabilmek için ürün modeline göre Gigabyte web sitesinden güncel BIOS sürümünü indirip kurmanız yeterli. Ayrıca Rage Mode için güncel grafik sürücüsü gerekiyor.

Gigabyte Anakartlarda Özelliği Açma

Akıllı Erişim Belleği desteğini aktif edebilmek için BIOS üzerinden “Above 4G Decoding” ve “Re-Size BAR Support ayarlarını aktif etmeniz gerekli. Ek olarak sistemin UEFI modunda çalıştığından emin olun.

Gigabyte Smart Access Memory ve Rage Mode