Anasayfa Haber Mini-LED Ekranlı iPad Pro ve M1 MacBook Pro’nun Çıkış Tarihi Sızdı

Mini-LED Ekranlı iPad Pro ve M1 MacBook Pro’nun Çıkış Tarihi Sızdı

ipad pro

Mini-LED aydınlatma teknolojisine yatırımlar yapan Apple, 2021 itibarıyla yeni ürünlerini piyasaya sürmeye başlıyor.

Apple’ın yeni M1 Mac’leri performans ve pil ömrü nedeniyle övgüleri toplamıştı. ARM tabanlı M1 bir başlangıçtı ve yeni yongalar önümüzdeki aylarda gelecek. Diğer taraftan Apple’ın Mini-LED ekran teknolojisine önem verdiğinden daha önce bahsetmiştik. Yeni bir rapora göre Apple, 2021’in ilk yarısında Mini-LED ekran teknolojisine sahip yeni iPad Pro ve M1 MacBook Pro modellerini piyasaya sürecek.

Mini-LED

Görünüşe bakılırsa LED yonga satıcısı Epistar, arka ışık panosu tedarikçisi Zhen Ding Technology, soğutma çözümü sağlayıcısı Auras Technology ve daha birçok ortak Apple ile işbirliği yapmak için hazır. Bir tarih verecek olursak, şirketin iPad Pro’yu 2021’in ilk çeyreğinde Mini-LED ekranla satışa çıkaracağı söyleniyor. Yine aynı aydınlatma teknolojisine sahip MacBook Pro ikinci çeyrekte seri üretime girecek.

Kaynaklar, Foxconn Technology ve Compal Electronics’in ‌iPad Pro‌ için montaj işini üstleneceğini de belirtiyor. M1 yonga setlerini kullanan MacBook Pro ürünleri ise çoğunlukla Quanta Computer ve kısmen Foxconn tarafından üretilecek.

Mini-LED

Teknoloji devi ayrıca yeni teknolojiden faydalanan MacBook Pro’nun 16.1 inç ve 14.1 inçlik modelleri üzerinde çalışıyor olabilir. Nitekim 2021 yılının ilk aylarında daha fazla bilgi edinmeyi bekliyoruz.

Daha önce Mini-LED teknolojisi hakkında ayrıntılı bir yazı hazırlamıştık. Bu arka aydınlatma tekniğini önümüzdeki yıllarda daha sık görmeye başlayacağız.