Anasayfa Haber Raspberry Pi 4 İçin Kasa Fanı Satışta

Raspberry Pi 4 İçin Kasa Fanı Satışta

Raspberry Pi 4 Kasa Fanı

Raspberry Pi 4 kasa fanı ile, tek kartlı bilgisayar aşırı ısınmaktan kurtuluyor.

The Raspberry Pi Foundation tarafından Raspberry Pi 4 için bir kasa fanı sunuldu. 5 dolar fiyat etiketi taşıyan fan ile tek kartlı bilgisayarı aşırı ısınmaktan korumak mümkün. Küçük bir soğutucu ile birlikte gelen fan, Raspberry Pi 4 ile gelen resmi kasa ile uyumlu. Ürünün 1.5 GHz dört çekirdekli ARM Cortex-A72 işlemci olan Broadcom BCM2711’den güç aldığını hatırlatalım.

Pi 4 uzun süre maksimum performansta çalıştığında ısınabiliyor ve sonunda sıcaklığı en aza indirmek için işlemcinin frekansını düşürüyor. Bu özellik, sprint-and-recovery modu olarak anılıyor. İşlem, uygun havalandırmayı engelleyebilecek bir kasa kullandığınızda, bilgisayar 1.8 GHz veya daha yüksek hız aşırtma yapılması gibi belirli koşullar altında gerçekleşiyor. Şirket, geçtiğimiz yılın Kasım ayında yayınladığı güç optimizasyonu özelliği ile son 18 aydır bu konuyu ele almış durumda. Bu güncelleme bazı durumlarda sorunu çözerken, Raspberry Pi uzun süre kullanıldığında aşırı ısınma sorunu yine ortaya çıkabiliyor.

Yeni kasa fanı, USB ve ethernet konektörleri üzerinden hava çekiyor, onu işlemciye takılı küçük kanatlı bir soğutucu üzerinden geçiriyor. Hava, SD kart yuvasından dışarı atılıyor. Fanla çalışan bir test iş yükü, fanın kartın sıcaklığını 70 derecenin altında tutmayı başardığını gösteriyor.

Kasa fanı şu an için belirli ülkelerde satışa sunulurken, önümüzdeki dönemde ürünün daha fazla yerde satılacağı ifade ediliyor.