Anasayfa Haber ASUS, Re-size BAR Desteğini Tüm Intel 400 Serisi Anakartlara Getiriyor

ASUS, Re-size BAR Desteğini Tüm Intel 400 Serisi Anakartlara Getiriyor

Resizeable BAR özelliğine dayanan ve AMD tarafından Smart Access Memory olarak adlandırılan teknoloji, ASUS’un H410, B460 ve Z490 anakartlarında kullanılabilecek.

AMD’nin Smart Access Memory teknolojisi, tanıtıldığı günden bu yana çok konuşuldu. Sonrasında bu konuda Intel ve NVIDIA’nın çalışmalar yaptığını ve özelliğin AMD’ye özgü olmadığını öğrenmiştik. Daha spesifik olarak, kırmızı takımın sunduğu yeni teknoloji, PCI Express yapısının Resizeable BAR özelliğini temel alıyor.

Asus Re-size BAR Intel 400 Anakart

Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde ASUS’un elini hızlı tutarak Re-size BAR özelliğini Z490 anakartlarına getirdiğini yazmıştık. Yeni yayınlanan 1003 beta BIOS ile birlikte ROG Maximus XII Apex’te özelliğin çalıştığı doğrulanmıştı. Ek olarak, beta 1002 BIOS sürümünün bu özelliğe destek sunduğu da gelen bilgiler arasında.

Güncel bilgilere bakarsak, tüm Intel 400 serisi anakartlar bu özellikten faydalanma fırsatı bulacak. ASUS PR Almanya’dan Chris Wefers, Resizable BAR desteğinin Intel Z490, H470 ve B460 yonga setine sahip tüm ASUS anakartlara geleceğini söyledi. Bununla birlikte ASUS’un kendi testlerine göre Forza Horizon 4’te %13.37 performans artışı olduğu iddia edildi. Slayt görselinde görebileceğiniz üzere, test sisteminde bir RX 6800 XT ekran kartı ve Core i7-10700K işlemci kullanılmış.

Asus Re-size BAR Intel 400 Anakart