Anasayfa Haber Salesforce, Slack’i 27.7 Milyar Dolara Satın Aldı

Salesforce, Slack’i 27.7 Milyar Dolara Satın Aldı

Salesforce, Slack'i 27.7 Milyar Dolara Satın Aldı

Ekip haberleşme uygulaması Slack, Salesforce yazılım şirketi tarafından 27.7 milyar dolara satın alındı.

Slack, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile, şirketin Salesforce tarafından satın alınacağını duyurdu. Bazı kaynaklar bu anlaşmanın 2021’in ikinci çeyreğinde tamamlanmasını bekliyor.

Satın alım işlemleri sonrası, Slack’in kurucusu ve CEO’su Stewart Butterfield, Salesforce bünyesinde bir operasyon birimi olacak mesajlaşma servisini yönetmeye devam edecek. Ayrıca Salesforce yaptığı açıklamada, Slack’in Salesforce Cloud’a entegre edileceğini ve şirketin müşteri yönetimi platformu olan Salesforce Customer 360 için yeni arayüz geliştirileceğini belirtiyor.

Marc Benioff tarafından kurulan Salesforce, işletmelere satış yönetimi yazılımı ve bazı bulut hizmetleri sağlıyor. Şirket, COVID-19’dan etkilenen işletmelerin buluta geçiş sürecinden dolayı kadar rekor büyüme kaydetmişti. Büyümesini sürdüren şirket, bir sonraki adımını Slack’i satın alarak atmış oldu.

Slack

Slack, geçen yıl 15.7 milyar dolara satın aldığı analiz şirketi Tableau’ya ödediğinin neredeyse iki katı bir değere sahip. Bu noktada 27.7 milyar dolara yapılan anlaşma, Salesforce’un bugüne kadarki en büyük satın alım anlaşması olarak da kayıtlara geçiyor.

Son olarak, Salesforce’un Slack’i satın almasıyla platformda ne gibi değişiklikler olup olmayacağının belli olmadığını belirtelim.