Anasayfa Haber Samsung, Akıllı Telefon Pazar Payını Artırdı

Samsung, Akıllı Telefon Pazar Payını Artırdı

Galaxy Note serisi

Samsung, 2020’nin üçüncü çeyreğinde Apple’ın yaptığı satışın iki katı akıllı telefon sattı.

Samsung, küresel akıllı telefon pazarındaki bir numaralı konumunu korumakla kalmayıp, 2020’nin 3. çeyreğinde de satışlarını artırmayı başardı. Pazar araştırma şirketi Gartner’ın yeni bir raporuna göre şirket, bu yılın üçüncü çeyreğinde 80.8 milyon akıllı telefon sattı. Bu rakam küresel pazar payının %22’sine denk geliyor.

akıllı telefon pazar payı

Güney Koreli akıllı telefon devinin satışları, 2019’un üçüncü çeyreğine göre %2.2 arttı. Samsung, bu yılın üçüncü çeyreği boyunca rakibi Apple’dan iki kat fazla akıllı telefon sattı. Özellikle de küresel akıllı telefon pazarının geçen yıla göre %5.7 gibi bir düşüş gösterdiği bu zamanlarda böyle bir sonuç elde edilmesi, kayda değer bir başarı olarak göze çarpıyor. Bunların yanında Huawei, satış açısından en büyük ikinci akıllı telefon markasıydı ancak pazar payı bu sene %14.1’e düştü. ABD’nin şirkete uyguladığı yaptırımların yürürlüğe girmesinden bu yana, şirketin pazar payı keskin bir şekilde düşüş yaşıyor. 2019’un üçüncü çeyreği ile karşılaştırıldığında, Huawei’nin satışları %21.3 oranında büyük bir düşüş gösterdi.

Galaxy S20

Rapora göre Apple’ın pazar payı %11.1 olarak açıklandı ve şirket bu yılın üçüncü çeyreğinde 40.5 milyon iPhone sattı. Ayrıca Xiaomi’nin 2020’nin üçüncü çeyreğinde 44.4 milyon akıllı telefon satarak üçüncü sırada yer alması herkesi şaşırtan bir durum oldu. Çinli firmanın pazar payı, geçen yıla göre %34.9 büyüme ile %12.1 oldu. Bu rakam 2019’un üçüncü çeyreğinde %8.5’ti. OPPO ise, 29,8 milyon adetlik satış ve %8.2’lik pazar payı ile küresel akıllı telefon pazarında beşinci sıraya yerleşti.

Son olarak, Samsung’un akıllı telefon satışlarının Galaxy Note 20 serisi, Galaxy Z Flip 5G ve Galaxy Z Fold 2’nin piyasaya sürülmesi sayesinde, 2020’nin üçüncü çeyreğinde iyi bir performans gösterdiğini söyleyebiliriz. Galaxy A serisine olan güçlü talep de şirketin satış sayılarını artırmasına yardımcı oldu. Ancak tanıtılan iPhone 12 modellerinin bu dengeyi bozabileceği düşünülüyor.