Anasayfa Haber YouTube Bağış Sistemi Kullanıma Sunuldu

YouTube Bağış Sistemi Kullanıma Sunuldu

YouTube Bağış

YouTube, içerik oluşturucuların kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağış toplamak için kullanabileceği yeni bir özelliği kullanıma açtı.

YouTube Bağış ile YouTube İş Ortağı Programı kapsamındaki içerik oluşturucular, çocuklara yönelik olmayan içeriklerine ve canlı yayınlarına bir bağış düğmesi ekleyerek, uygun hayır işleri/kurumları için bağış toplayabilecekler. Ayrıca başka bir içerik oluşturucunun farklı bağış toplama etkinliklerine katılabilmesi de mümkün.

Bununla birlikte izleyiciler, video veya canlı yayın sayfasındaki bağış butonu ile diledikleri miktarda bağışta bulunabilecekler.

YouTube Bağış

Kâr amacı gütmeyen kuruluşların sisteme dahil olabilmesi için belirli gereksinimler de bulunuyor. Ayrıca bu kuruluşlar, hem platform içinde hem de platform dışında YouTube’un para kazanma politikalarına da uymak zorunda.

Bağış sisteminin 40’tan fazla ülkedeki izleyiciler tarafından şu andan itibaren kullanılabilir olduğunu belirtelim. Ayrıca Google’ın açıklamalarına göre, YouTube’daki bağış toplayıcıların ABD’deki hayır kurumları için şimdiden milyonlarca dolar topladığı da belirtilenler arasında.