Anasayfa Haber Opera GX’e yeni Razer Chroma Efektleri Eklendi

Opera GX’e yeni Razer Chroma Efektleri Eklendi

Opera GX Razer Chroma

Razer, Opera’nın oyunculara yönelik tarayıcısına özel Chroma aydınlatma efektleri ekliyor.

Opera GX, tarayıcısı geçtiğimiz yıl Razer Chroma uyumluluğu ile piyasaya sürülmüştü ancak entegrasyon oldukça sınırlıydı. Chroma cihazları tarayıcıda yalnızca seçtiğiniz vurgu renkleriyle eşleşebiliyordu. Şirketler, tarayıcıya yeni efektler ekleyerek Opera GX’i Chroma cihazlarıyla daha uyumlu hale getiriyor. Chroma cihazları artık yeni sekmeler açıldığında, bir dosya indirme işlemi tamamlandığında ve RAM, CPU ve ağ sınırlayıcıları etkinleştirildiğinde özel animasyonlarla aydınlanabilecek.

Basit bir kurulum için, farklı renk şemalarına sahip, yerleşik animasyon temalarından birini seçebilirsiniz. Ayrıca, gerçekleştirdiğiniz her işlem için gösterilen görsel efektleri kişiselleştirmek için her bir efekti ayrı ayrı ayarlayabilme şansınız da bulunuyor. Bunun yanında Chroma klavyeler de Discord, Twitch, Telegram, Facebook Messenger, Twitter, WhatsApp veya Instagram bildirimleri aldığınızda GIF’leri de görüntüleyebiliyor. Başka bir deyişle, renklerini animasyon yoluyla taklit edebiliyor.

Opera ve Razer, kesintisiz ışık gösterileri oldukça rahatsız edici olabileceğinden, efektlerin yalnızca tarayıcıda bir tetiklenme meydana geldiğinde devreye girmesini sağlayacak. Ayrıca tam ekran modundayken efektlerin daha sönük versiyonları gösterilecek. Böylelikle yoğun, çok renkli ışık şovları tarafından rahatsız olmadan, karanlıkta video izleme veya oyun oynamak mümkün kılınıyor.