Anasayfa Haber Samsung, Yeni Bixby Geliştirmelerini Duyurdu

Samsung, Yeni Bixby Geliştirmelerini Duyurdu

Bixby

Dijital asistan Bixby, kullanıcı arayüzü geliştirmeleri ile dikkat çekiyor.

Samsung dijital asistanı Bixby için yeni geliştirmeler sunuyor. Bu geliştirmeler arasında Galaxy akıllı telefonlar için kullanıcı arayüzü değişikleri ve DeX desteği öne çıkıyor.

Bixby Yenilikleri Neler?

Dijital asistanın yeni kullanıcı arayüzü ile Samsung, okunabilirliği artırmak için koyu mavi arka planı kullanıcının sistem tercihlerine göre açık veya koyu bir temayla değiştiriyor. Ana ekranın kullanıcı arayüzü de hem dikey hem de yatay kaydırma öğeleriyle uygulamanın sunduğu tüm içeriği keşfetmeyi kolaylaştırmak için yeniden tasarlanmış durumda. Ek olarak Bixby’nin önerileri, kullanım modellerine ve daha kişiselleştirilmiş uygulama önerilerine dayalı sesli komutlarla her kullanıcıya uyarlanıyor.

Samsung Bixby

Tasarım tarafında sesli komutlar için arayüzdeki değişiklik de dikkat çekiyor. Sesle veya güç/Bixby düğmesiyle dijital asistanı çağırdığınızda, asistan artık ekranın tamamı yerine yalnızca ekranın alt üçte birini kaplayacak. Buna benzer tasarım mantığını son olarak Siri’de ve diğer dijital asistanlarda da gördüğümüzü not olarak düşelim.

Samsung Bixby

Samsung, Bixby’nin artık Galaxy akıllı telefonlar için masaüstü benzeri arayüz olan DeX’te desteklendiğini de duyurdu. Böylece telefonunuz harici bir ekrana bağlıyken dijital asistanı daha büyük bir ekranda kullanabileceksiniz.