Anasayfa Haber Chrome OS 87 Çıktı

Chrome OS 87 Çıktı

Chrome OS 87

Chrome OS 87, Bluetooth pil seviyeleri için destek ve sekme arama ile geliyor.

Google tarafından Chrome OS 87 güncellemesi yayınlandı. Böylece işletim sistemi, birkaç hafta önce yayınlanan Chrome 87 internet tarayıcısı ile aynı sürüm numarasına da erişmiş oldu. Yeni sürüm ile birlikte Bluetooth pil seviyeleri için destek ve sekme arama özellikleri öne çıkıyor.

Android mobil işletim sistemine 2017 yılında eklenen ve kullanıcıların kulaklık gibi bağlı Bluetooth aksesuarlarının pil seviyelerini görmesine yarayan destek sonunda Chrome OS için de sunuluş durumda. Bundan böyle Chrome OS cihazları aksesuar bağlandığında pil seviyesi ile bir bildirim gösterecek. Bunları Hızlı Ayarlar panelinden kontrol etmek de mümkün olacak.

Bir diğer yeni özellik ise Chrome tarayıcısı için sekme arama. Tarayıcı menüsünden erişilebilen sekme arama ile kullanıcılar tüm açık tarayıcı pencereleri arasında sekmelerde arama yapabilecek. Bunun yanı sıra el yazısı deneyiminde de çeşitli geliştirmeler sağlanıyor. Ekran klavyesi artık el yazısını ve ek açıklamaları daha iyi tanıyabiliyor. Son olarak ise sisteme 36 yeni duvar kağıdı ekleniyor.

Yeni sürüm kullanıcılara kademeli olarak sunulacak.