Anasayfa Makale İncelemeler Mortal Kombat 11 Ultimate İncelemesi

Mortal Kombat 11 Ultimate İncelemesi

Mortal Kombat 11 Ultimate PS5 incelemesi ile karşınızdayız. Sizleri için hazırlamış olduğumuz bu inceleme ile birlikte Mortal Kombat 11 Ultimate’in yeni nesil konsollara getirdiği yeniliklerden bahsediyoruz.

90’lı yıllara damgasını vuran ancak yıllar geçtikçe büyük oyunlar arasında geri plana düşen Mortal Kombat, her ne kadar son zamanlarda popülerliğini yitirmiş olsa da halen büyük bir oyuncu kitlesi tarafından oynanmaya devam ediliyor. Dövüş oyunu türünde hala en iyi yapımlar arasında yer alan Mortal Kombat, piyasaya sürdüğü her oyunla kalitesini de göstermeye devam ediyor. Son olarak 2019 yılında Mortal Kombat 11 serisiyle oyuncuların huzuruna çıkan NetherRealm Studios hem başarılı hikaye anlatımıyla, hem de detaylı karakter geliştirme sistemiyle oyuncuların beğenisini kazanmıştı.

Mortal Kombat 11 Ultimate İncelemesi – Hikaye

Mortal Kombat 11 Ultimate, hikaye anlamında kullanıcılara herhangi yenilik sunmuyor. İlk oyundaki ek paketlerle beraber gelen tüm hikaye içeriklerini bünyesinde barındıran yapım, özellikle bol aksiyonlu ve eğlenceli hikaye anlatımıyla oyuncuların dikkatini çekmeyi başarıyor. Ana oyunun hikayesinden kısaca bahsedecek olursak, bu oyunda Raiden’ı ortadan kaldırmaya çalışıyoruz.

Raiden’ın eylemlerinden sonra öfkelen Kronika (Keeper of Time ) ise Raiden’ın olmadığı yeni bir çağ yaratmayı planlıyor. Bu sebeple Kronika hem geçmişten hem de günümüzden kötü karakterleri çağırarak gerçeğe dönüştürüyor. Oyunun hikayesi boyunca da oyuncular farklı zaman dilimlerinden gelen karakterlerle de mücadele ediyorlar.

Bunun yanı sıra oyunun bu sürümü alan oyuncular, ayrıca Aftermath paketiyle beraber gelen yeni hikaye ile oyunun ana hikayesini de devam ettirebiliyorlar. Ana oyunun devamını niteliğinde olan bu hikayedeyse, Liu Kang ile zamanın bekçisinin geleceğini korumak için mücadele ediyoruz. Aftermath paketindeyse bizleri yine ana oyunda olduğu gibi birbirinden güzel sinematikler ve bolca aksiyon sahneleri karşılıyor.

Oyunun hikayesini genel anlamda değerlendirecek olursak, bu pakette bizi ana oyunun haricinde Aftermath ile gelen hikayede karşılıyor. Ana oyunun hikayesi ise yaklaşık 7-8 saat kadar sürüyor. Aftermath paketiyle birlikte gelen hikayeyse ortalama 7 saatlik bir oynanış süresini oyunculara sunuyor. Kısacası, oyunun Ultimate versiyonu satın alan oyuncuları ise ortalama 15 saatlik bir hikayeyle karşı karşıya kalacaklarını da belirtelim.

Yeni Gelen Karakterler ve Rambo

Mortal Kombat 11 Ultimate’in en öne çıkan özelliklerinden biri ise, serinin bir önceki oyunlarına kısayla geliştirilmiş karakter özelleştirme ekranı olarak karşımıza çıkıyor. Yenilenen bu geliştirme ekranı üzerinden oyuncular, karakterin hem görüşünü hem de oynanış biçimini özelleştirebiliyor. Böylece oyunculara daha özgür ve daha farklı bir Mortal Kombat deneyimi sunuluyor.
Bildiğiniz gibi son zamanlarda piyasaya sunulan oyunlarda yer alan özelleştirmeler mikro ödemeler yoluyla satın alınıyor. Kısacası karakterini geliştirmek isteyen oyuncuların ek bir ücret ödemesi gerekiyor. Ancak, bu durumun Mortal Kombat 11 Ultimate sürümünde geçerli olmadığını belirtelim. Oyundaki özelleştirme ögeleri ise oyun içerisinde tamamlaman görevler ve kazanılan maçlarla beraber alınabiliyor. Bu detayın özellikle oyun içerisinde kozmik özelleştirmelere önem veren oyuncular için artı bir özellik olduğunu da söyleyebilirim.

Tüm bunları geride bırakıp, gelelim oyun ile beraber gelen karakterlere. Mortal Kombat 11 Ultimate’te toplamda 37 farklı karakter oynanabiliyor. Böylece oyuncular tek bir sürüm ile daha önceki ek paketlerle oyuna eklenen 13 farklı karaktere de erişim sağlayabiliyorlar. Ayrıca oyunun bu paketinde Terminator, Joker, Spawn ve RoboCop gibi dikkat çeken karakterlerde yer alıyor. Bunun yanı sıra oyunun bu sürümünde oyuna eski Mortal Kombat dövüşçülerinden Mileena ve Rain’in haricinde herkesin yakından tanıdığı John Rambo karakteri de dahil oluyor.

Filmleriyle adından söz ettiren John Rambo kendin has silahlarıyla beraber gelirken, aynı zamanda bu karakteri Sylvester Stallone’un kendisi seslendiriyor. Bu detayın oyuna oldukça keyif kattığını da gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

Mortal Kombat 11 Ultimate PS5 İncelemesi – Yeni Nesil Konsollara Neler Sunuluyor?

Mortal Kombat 11 Ultimate PS5 ve Xbox Series gibi yeni nesil konsollara özel olarak geliştirilse de, eksi nesil konsollara da bazı yenilikler getiriyor. Bu yeniliklerden de dilerseniz kısaca bahsedelim.

Yeni neslin en büyük avantajlarından biri ise şüphesiz ki yükleme süreleri. Oyunun PS5 süresinde nerdeyse yükleme ekranını görmüyoruz. Bu da özellikle yükleme ekranlarından sıkılan oyuncular için büyük bir avantaj.

Görsel iyileştirmelere gelecek olursak, eski nesil konsollar için bu kısımda herhangi bir yenilik sunulmuyor. Ancak, oyun PS5 ve Xbox Series X üzerinden dinamik 4K çözünürlük ile oynanabiliyor. Böylece oyundaki karakterlerin detaylarını da en ayrıntılı şekilde görebiliyoruz.

Bildiğiniz gibi PlayStation 5’in kontrolcüsü dokunsal geri bildirim, uyarlanabilir tetikler ve gelişmiş titreşim motoruyla berber geliyor. Bu sayede oyunculara daha farklı bir deneyim sunan PS5 DualSense kontrolcüsünün tüm yeniliklerini Mortal Kombat 11 Ultimate sürümünde de deneyimleyebiliyorsunuz.

Tüm bunların haricinde oyunun bu sürümü çapraz platform ve çapraz yeni nesil desteği ile beraber geliyor. Bu destek sayesinde PS4, Xbox One, PlayStation 5 ve Xbox Series X/S kullanıcıları aynı anda oyunu oynayabiliyorlar. Böylece, yeni nesil ve eksi nesil diye oyuncular ikiye ayrılmıyor.

Mortal Kombat 11 Ultimate iyileştirilen görselliğin haricinde, son bir yıl boyunca oyuna gelen ek paketlere de ev sahipliği yapıyor. Eğer, ana oyuna sahip değilseniz ve deneyimlemeyi düşünüyorsanız Mortal Kombat 11 Ultimate’i kesinlikle tavsiye ederiz.

Bunun yanı sıra oyunun yeni sürümü her ne kadar dinamik 4K çözünürlükle beraber oynanıyor olsa da, bu kısımda iyileştirilen görselliğin pek fark edilmediğini de belirtelim.