Anasayfa Haber iOS 14.2 Güncellemesi iPhone’ların Pil Tüketimini Artırıyor

iOS 14.2 Güncellemesi iPhone’ların Pil Tüketimini Artırıyor

iOS 14.2 güncellemesi pil tüketimi

iOS 14.2 güncellemesi ile birlikte iPhone’ların pil tüketiminin arttığı ifade ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan iOS 14.2 batarya sorunu ile gündeme geldi. Sosyal medyada iOS 14.2 güncellemesini yükleyen kullanıcıların güncelleme sonrasında, cihazlarının pil ömrünün hissedilebilir şekilde düştüğü ifade edildi.

Yaşanan sorun üzerine çeşitli forumlar üzerinden durumdan şikayetçi olan kullanıcıların, pillerinin normalden daha hızlı tükendiğini ve telefonlarının daha yavaş şarj olmaya başladığını da belirttiğini görmekteyiz.

Yaşanan bu sorun ile ilgili Apple cephesinden henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Fakat bazı kullanıcılar, iPhone’larının şarjının yarım saat içerisinde yüzde 50 düştüğünü de belirtiyorlar. Bu sorunun şimdilik neden dolayı kaynaklandığı bilinmiyor. Ancak şirkete yakın kaynaklar bu sorunun ana kaynağının iOS 14.2 güncellemesi olduğunu düşünüyor.

iOS 14.2 batarya sorunu

Bunun yanı sıra, söz konusu bu sorundan iPhone XS, iPhone 7, iPhone SE (2016) ve iPhone 6S modellerinin etkilendiğini de gözlemekteyiz. Her ne kadar bu modeller piyasaya sürüleli yıllar olsa da, benzer sorunların Ekim ayında tanıtılan bazı iPhone 12 modellerinde de görüldüğü belirtiliyor.

Kullanıcılardan gelen şikayetler üzerine henüz bir açıklamada bulunmayan şirketin ise önümüzdeki günlerde yayınlanacağı güncellemeyle bu batarya sorununu çözüme kavuşturması bekleniyor.