Anasayfa Haber RX 6900 XT Kartlar Listelenmeye Başladı: Stoklar Sınırlı Olabilir

RX 6900 XT Kartlar Listelenmeye Başladı: Stoklar Sınırlı Olabilir

RX 6900 XT

Referans tasarım RX 6900 XT ekran kartları, AMD’nin üretim ortakları tarafından perakende satışa çıkacak. Son bilgilere bakılırsa, amiral gemisi modelin stokları son derece sınırlı.

AMD’nin tepe model Big Navi üyesi RX 6900 XT 8 Aralık’ta piyasaya çıkıyor. Bununla birlikte üretim ortakları da ürünleri resmi web sitelerinde listelemeye başladı. Yeni Radeon GPU doğrudan GeForce RTX 3090 ile rekabet edecek ve 999 dolarlık liste fiyatıyla satışa çıkacak.

RX 6900 XT

Bu vesileyle referans tasarım modelinin ASUS, MSI ve Gigabyte gibi üretim ortakları tarafından perakende satışa çıkacağı da kesinleşmiş oldu. Marka fark etmeksizin kartın tasarımı değişmeyecek ve tek fark satıcıya özel kutularda olacak. Bu arada 3 fanlı soğutmaya sahip olan kartın 2.5 yuvalık alan kapladığını belirtelim.

RX 6900 XT

Tasarımın üzerinde yer alan Radeon marka logosu LED ışıklarla birlikte aydınlatılıyor. Buna ek olarak çift 8 pin güç bağlantısına, tek bir HDMI görüntü çıkışına, 2 DisplayPort çıkışına ve bir USB Tip-C bağlantısına bakıyoruz.

RX 6900 XT Stok Beklentileri

Her şeyin ötesinde, son dönemde tüm donanımlarda ciddi stok sorunları yaşanıyor. İsviçreli perakendeci Digitec’e göre RX 6900 XT stokları son derece sınırlı olacak. Hatta ürünler satışa çıktığında saniyesinde tükendiğini görebiliriz.

RX 6900 XT