Anasayfa Haber Samsung, 600 Megapiksel Kameralı Telefonlar İçin Düğmeye Bastı

Samsung, 600 Megapiksel Kameralı Telefonlar İçin Düğmeye Bastı

Samsung 600 Megapiksel kamera

Samsung’un bir süredir üzerinde çalıştığı 600 MP’lik kamera sensörünün ilk detayları ortaya çıktı.

Samsung, 600 Megapiksel kamera ile akıllı telefon sektöründe bir ilke imza atmayı hedefliyor. Mobil fotoğrafçılığı bir adım daha öteye taşımayı planlayan şirketin, bugün ise üzerinde bir süredir üzerinde çalıştığı kamera sensörünün ilk detaylar ortaya çıktı.

Hatırlarsanız, daha önceden yayınlanan bir blog yazısından Samsung’un yakın gelecekte 600 MP’lik kameralara sahip olan akıllı telefonlar ile kullanıcıların karşısın çıkacağı ifade edilmişti. Yapılan bu açıklamalar kullanıcıları heyecanlandırırken, bugün ise Ice Universe Samsung’un bir süredir üzerinde çalışmalar yürüttüğü sensörün detaylarını gözler önüne serdi.

Samsung 600 Megapiksel kameralı telefonlar

Bu kısımdaysa Ice Universe, Samsung’un daha önceden söylendiği gibi 600 MP’lik bir sensör üzerinde çalıştığına da özellikle dikkat çekiyor. Henüz geliştirilme aşamasında olduğunu gözlemlediğimiz bu sensörün ise telefonun arka panelinin yüzde 12’lik bir kısmını kaplayacağı söyleniyor. Bu da oldukça geniş ve bir o kadar büyük bir kamera kurulumuyla karşı karşıya kalacağımız anlamına geliyor.

Ancak, paylaşılan görsellere göre ISOCELL’in kullanıcıları rahatsız edebilecek olan bu çıkıntıyı kaldırmak için de bir takım çalışmalar içerisinde olduğunu görmekteyiz.

Samsung, İnsan Gözünü Geride Bırakacak

600 MP’lik kamera sensörüyle beraber insan gözünü de geride bırakacak olan Samsung, böylece oldukça büyük bir teknolojiyi de kullanıcılara sunacak. Bildiğiniz gibi insan gözü yaklaşık 500 MP‘e eş değer bir çözünürlüğe sahip. Bu detayı göz önünde bulunduracak olursak, Samsung’un yakın gelecekte özellikle mobil fotoğrafçılık kısmında yepyeni bir devrin kapılarını aralayacağını tahmin etmekteyiz.