Anasayfa Haber Adobe Flash Player Son Güncellemesini Aldı

Adobe Flash Player Son Güncellemesini Aldı

Adobe Flash Player

Adobe Flash Player, yıl sonunda desteğini tamamen kaybetmeden önceki son güncellemesine kavuştu.

Adobe ilk olarak Temmuz 2017 tarihinde kademeli olarak Flash teknolojisini sona erdireceğini duyurmuştu. Yıllarca güvenlik ve performans konusunda eleştirilere maruz kalan Adobe Flash Player özellikle HTML5 sonrasında pek de tercih edilmemeye başlandı.

Şimdi ise Adobe, Flash için planlanmış son güncellemeyi yayınladı. Daha önce de duyurulduğu gibi Flash Player en son 31 Aralık tarihine kadar destek almaya devam edecek. Hatta şirket 12 Ocak 2021 tarihinden sonra Flash içeriğinin Flash Player’da çalışmasını kendisi de engelleyecek. Böylece onu artık hiç kullanamayacağız.

2017’deki duyurudan bu yana, Flash’ın çeşitli tarayıcılarda bırakılmasına yönelik daha fazla hamle yapıldı. Microsoft, Flash’ı tüm tarayıcılarından kaldırma planlarını duyurdu. Bunun ardından Apple ise 2020 başlarında Flash’ın Safari tarayıcısından kaldırılacağını duyurmuştu.

Eğer önem verdiğiniz bir Flash içeriğine tekrar ulaşamayacağınız yönünde endişeniz varsa, Internet Archive çoğu Flash içeriğini topladığını ve Ruffle emülatörü ile koruduğunu duyurmuştu. Bu koleksiyonu görmek içinse siteyi ziyaret edebilirsiniz.