Anasayfa Haber Google Fuchsia OS için Herkes Katkıda Bulunabilecek

Google Fuchsia OS için Herkes Katkıda Bulunabilecek

Google Fuchsia OS

Google Fuchsia OS’nin açık kaynak modelinin genişletildiği duyuruldu.

Google, Open Source blogu üzerinden alternatif Fuchsia OS için herkesin katkısını kabul ettiklerini duyurdu. Şirket, son 4 yıldır halka açık bir depoya kod işlerken, başkalarının kod göndermesine izin vermedi. Şimdi ise bu durum değişmiş durumda.

Şirket, herkesin projeyle etkileşim kurmasını kolaylaştırmak için Google Fuchsia OS‘nin açık kaynak modelini genişlettiklerini ve proje tartışmaları için yeni genel posta listeleri oluşturduklarını paylaşıyor. Ek olarak, stratejik kararların nasıl alındığını açıklığa kavuşturmak için bir yönetim modeli eklendiği ve katkıda bulunanların ne üzerinde çalışıldığını görmeleri için sorun izleyicinin açıldığı da bilgiler arasında. Artık yamaları göndermek için üye olmak veya tam yazma erişimine sahip bir katılımcı olmak için bir süreç de bulunuyor.

Google depoyu kamu katkılarına açmanın yanı sıra insanlara projenin yönü ve öncelikleri hakkında biraz daha fazla bilgi sağlamak için teknik bir yol haritası da yayınladı. Yol haritasındaki bazı öğeler, çekirdeğin sürücülerden bağımsız olarak güncellenebilmesi, performans için dosya sistemlerini iyileştirmesi ve erişilebilirlik için girdi ardışık düzenini genişletmesi için bir sürücü çerçevesi içeriyor.

Fuchsia’yı denemek isteyen geliştiriciler işletim sistemini klonlayabilecek, derleyebilecek ya da katkıda bulunabilecek. Google, Fuchsia’nın sınırlı sayıda x64 tabanlı donanımı desteklediğini ve bunun bir emülatörde de çalıştırılabileceğini belirtiyor. İşletim sistemini denemek isteyenlerse başlangıç sayfasını ziyaret edebilir.