Anasayfa Haber Google Drive Arama Özelliği Akıllı Öneriler İle İyileştirildi

Google Drive Arama Özelliği Akıllı Öneriler İle İyileştirildi

Google Drive Akıllı Öneriler

Google Drive, akıllı öneriler ve çapraz cihaz geçmiş senkronizasyonu olmak üzere iki yeni arama özelliği sundu.

Google Drive uygulamasının mobil sürümleri için yeni arama özellikleri duyuruldu. Şirket yenilikleri ile bir belge veya dosyayı hızlı bir şekilde arama kolaylığını sağlamayı hedefliyor. Özellikle COVID-19 sebebiyle değişen çalışma düzenini dikkate alan Google, kullanıcıların masalarında değilken bile işlerini halletmek zorunda olduklarını ifade ediyor.

Gelen iki yeni özellikten ilki, masaüstünde veya diğer cihazlarda yapılan aramaları görme ve tıpkı Google uygulamasında olduğu gibi istenen öğeyi seçmek için bunlar arasında gezinme yeteneğini içeriyor. Bu da aramaları tekrar etme ihtiyacını ortadan kaldırırken daha önce aranılan öğeler listesine geri dönmenin şık bir yolunu sunuyor. Google kullanıcıların hesaplarının cihazlar arası aramaları görebilmesi için Web ve Uygulama Etkinliği’nin etkinleştirilmesi gerektiğinin de altını çiziyor.

Diğer özellik, akıllı öneriler olarak karşımıza çıkıyor. Uygulama artık son dosyalar, anahtar kelimeler, belge türleri, geçmiş aramalar ve hatta kişiler için sonuçları otomatik olarak önerebiliyor. Yani kullanıcılar yakın zamanda değiştirilen dosyaların veya paylaşılan klasörlerin uzun listelerini elemek zorunda kalmayacak ve tüm arama deneyimini daha hızlı olacak.

Geliştirilmiş arama özellikleri Google Drive’ın iOS ve Android uygulamalarına bugün itibarıyla dağıtılmaya başlayacak. Bu yeniliklerin herkes için gözükür olmasının 15 günü bulabileceği ifade ediliyor.