Anasayfa Haber iPhone 13 Modellerinin Kutusundan Lightning Kablosu Çıkmayabilir

iPhone 13 Modellerinin Kutusundan Lightning Kablosu Çıkmayabilir

iPhone 12 Pro

Apple’ın, yaptığı bir anket sonrası gelecekteki iPhone modellerine Lightning kablosu koymayacağı iddia edildi.

Apple, şarj aletini iPhone 12 ile beraber kutudan çıkarmıştı. Şimdi ise şirket, yeni iPhone modellerinden USB / Lightning kablolarını da çıkartmayı hedefliyor. Bu durum, 2021’de gelen iPhone 13 serisinin müşterilere daha az aksesuar sağlayabileceği anlamına geliyor ve gerçekleşirse kullanıcılar tarafından çok hoş karşılanmayabilir.

Şirketin yaptığı anketin amacı, kullanıcıların iPhone 12 modelleriyle ilgili deneyimlerini öğrenmekti. Anketteki birkaç soru ise dikkatleri çekiyor. Dikkat çeken sorulardan biri de Apple’ın SIM kart çıkarma aracıyla birlikte USB kablolarını da iPhone 12’nin ambalajından çıkarmasıyla ilgili olan soruydu. Geçmişteki anketlerde, kullanıcıların şarj cihazlarını nasıl kullandıkları sorulmuştu. Bu sorunun ardından akıllara Lightning kablosunun da kutulardan kaldırılabileceği düşüncesi geliyor.

Apple Lightning

Ankette bunun yanında Face ID ile ilgili sorular da yer aldı. Kullanıcılara teknolojiden memnun olup olmadığı soruldu. Face ID’nin Touch ID’den çok daha uygun olduğu düşünüldüğünde, şirketin diğer özelliklerle birlikte gelecekteki modellerde de Face ID özelliğini koruyup, geliştirmesi beklenebilir. Ancak mevcut pandemi şartları bu özelliği de etkilemiş gibi gözüküyor zira bir maske takıyorsanız Face ID çalışmıyor ve sizi parolanızı yazmaya mecbur kılıyor.

Lightning

Yapılan anketten çıkarılmaya çalışılan sonuç, iPhone 13 ile beraber kullanıcıların daha az aksesuara sahip olacağı ve Face ID teknolojisinin daha geliştirileceği olabilir. Hatta, Face ID özelliğine maskeli yüzlerin de tanınması desteğinin getirilmesi, yeni model beklenmeden halihazırdaki iPhone 12 modelleri için de geçerli olabilir. Bunun yanı sıra, müşterilerin gelecekteki iPhone modellerinde şarj kablosu bulunmamasına tepkilerinin ne olacağı henüz belli değil. Ancak görünen o ki, yeni iPhone modellerinde kullanıcılar harici şarj cihazlarının yanında harici USB kabloları da almak zorunda kalacak.

Son olarak, tüm bu düşüncelerin ankette bulunan soruların bir yorumu olduğunu ve 2021 yılından itibaren gerçeklere daha yakın olabileceğimizi belirtelim.