Anasayfa Haber Microsoft Edge 88 Beta Yayınlandı

Microsoft Edge 88 Beta Yayınlandı

Microsoft Edge 88

Microsoft Edge 88, bir dizi yeni özellikle Beta kanalında kullanıma sunuldu.

Microsoft, Edge 88’i Beta kanalında kullanıma sundu. Yeni güncelleme ile birlikte, uyku sekmeleri ile performans iyileştirmeleri, PDF açıklama eklemeleri, tüm kullanıcılara sunulan yeni alışveriş özellikleri, geçmiş menüsü için yeni bir tasarım dahil olmak üzere bir dizi yeni özellik de kullanıcılara sunuluyor. Her zamanki gibi güncelleme ilk olarak, 88.0.705.18 sürümü ile Beta kanalı kullanıcılarına getirildi. Ayrıca firma henüz bu sürüme dahil olan tüm özelliklerin ayrıntılarını içeren sürüm notlarını da yayınlamadı.

Microsoft, arka plan sekmelerinde gerekli olmayan işlemleri donduran yeni uyku sekmeleri özelliğinin artık Beta kanalına sunulduğunu açıkladı. Yeni özellik, bellek kullanımında ortalama %32’ye kadar, CPU kullanımında ise %37’ye kadar azalma vadediyor. Böylelikle, dizüstü bilgisayarlarda pil kullanımında da iyileşme sağlanıyor.

Microsoft Edge 88

Bunun yanı sıra bir diğer önemli iyileştirme, artık açılır pencerede açılan ve kullanıcıların tüm sekmeler, yakın zamanda kapatılanlar veya diğer cihazlardan senkronize edilen sekmeler arasında geçiş yapmasına olanak tanıyan, pivot biçimli bir düzene sahip olan yenilenmiş “Geçmiş” menüsünde karşımıza çıkıyor. Ayrıca, ek geliştirmeler arasında PDF’lere metin notları ekleme özelliği, tüm web sayfalarını yakalama ve bağlantı ekleme seçeneği, web sitelerini “Başlat” menüsüne sabitleme desteği ve çok daha fazlası bulunuyor.

Son olarak, güncellemenin tarayıcı tarafından arka planda otomatik olarak indirileceğini ve kurulacağını ancak bu gerçekleşmezse tarayıcının ayarlarından güncellemeyi indirebileceğinizi belirtelim. Firmanın yol haritası göz önüne alındığında, yeni güncellemenin Ocak ayının son haftasında tam sürüm halinde kullanıcılara sunulacağını da ekleyelim.