Anasayfa Haber Samsung 110 inç MicroLED TV Tanıtıldı

Samsung 110 inç MicroLED TV Tanıtıldı

Samsung 110 inç MicroLED TV

Samsung 110 inç MicroLED TV, markanın doğrudan kullanıma hazır ilk MicroLED modeli.

Samsung, Güney Kore pazarı için ilk MicroLED TV modelini duyurdu. Devasa boyutlardaki Samsung 110 inç MicroLED TV, markanın geleneksel TV form faktörü ile sunduğu ve kullanıcıların kutudan çıkartıp hemen kullanmaya başlayabileceği ilk ürün.

MicroLED, son yıllarda bazı ekran gelişmelerinin odak noktası oldu. Samsung da CES 2018 etkinliğinde The Wall ile bu alandaki ilk büyük sıçramasını yapmıştı. Öte yandan, 146 inçlik TV modeli modüler olduğu için profesyonel kurulum gerektiriyordu. Samsung, en yeni yüzey montaj teknolojisi ve yeni bir üretim süreci ile bu boyuttaki Micro LED TV’yi hazır hale getirebilmiş. Artık MicroLED TV’lerin üretiminin, tesliminin ve kurulumunun daha kolay olduğu ve gelecekte daha da küçük modeller sunulabileceği ifade ediliyor.

Yeni MicroLED TV’nin ekranının etrafında neredeyse hiç çerçeve bulunmuyor. Bu da yüzde 99.99 ekran/kasa oranı anlamına geliyor. 4K çözünürlük sunan TV, DCI ve Adobe RGB renk alanlarının yüzde 100‘ünü kapsıyor. Bu anlamda panel oldukça yüksek kaliteli renkler sunma iddiasında.

Diğer MicroLED paneller gibi, pikseller kendiliğinden ışık yayıyor. Yani kendi ışıklarını oluşturuyorlar ve siyah olmaları gerektiğinde kapatılabiliyorlar.  Bu anlamda gerçek siyahlar ortaya konuyor. MicroLED’ler 11 yıldan fazlaya denk gelen 100.000 saate kadar bir ömür vaat eden inorganik bir malzemelerden yapılıyor. TV’de yerleşik 5.1 kanal ses ve daha gerçekçi bir çevresel ses deneyimi sağlamayı amaçlayan Object Tracking Sound Pro gibi teknolojiler sunuluyor.

Samsung 110 inç MicroLED TV, 2021 yılının ilk yarısında piyasaya sürülecek.