Anasayfa Haber Twitter, Video Sohbet Uygulaması Squad’ı Satın Aldı

Twitter, Video Sohbet Uygulaması Squad’ı Satın Aldı

Twitter Squad

Twitter, platformunu geliştirme çabalarının bir göstergesi olarak şimdi de Squad adlı sosyal uygulamayı bünyesine kattı.

Twitter tarafından kullanıcıların ekran paylaşımı gerçekleştirerek video görüşmeler yapabildiği Squad adlı sosyal uygulamanın satın alındığı duyuruldu. Bu satın alımda Squad CEO’su Esther Crawford ve CTO’su Ethan Sutin’in yanı sıra tüm ekinin de Twitter’ın tasarım, mühendislik ve ürün ekiplerine dahil olacağı ifade ediliyor.

Bu anlaşma sonrasında 12 Aralık itibarıyla Squad da kapatılmış durumda. Bu hamle, mikro blog platformunun kullanıcılarının sadece tweet göndermenin ötesinde bağlantı kurmasına izin verme konusundaki artan çabasına işaret ediyor. Kasım ayında ise kullanıcıların geçici içerik paylaşmasına olanak tanıyan hikayelere benzer bir özellik olan Fleets kullanıma sunulmaya başlanmıştı.

Twitter ve Squad, satın almanın mali şartlarını açıklamış değil. Squad’ın teknolojisinin anlaşmanın bir parçası olarak Twitter’ın hizmetine dahil edilip edilmeyeceği de henüz açıklanmadı.