Anasayfa Haber Nokia Markalı İlk Dizüstü Bilgisayar: Nokia PureBook X14

Nokia Markalı İlk Dizüstü Bilgisayar: Nokia PureBook X14

Nokia markalı ilk dizüstü bilgisayar Nokia PureBook X14
Nokia markalı ilk dizüstü bilgisayar Nokia PureBook X14

Uzunca süren sızıntıların ardından Nokia markalı ilk dizüstü bilgisayar Nokia PureBook X14 sonunda resmi olarak tanıtıldı.

Nokia markalı ilk dizüstü bilgisayar modeli resmi olarak tanıtıldı. Nokia PureBook X14 adıyla lanse edilen modelin ilk etapta sadece Hindistan pazarına özel olacağı da ifade ediliyor. Peki, Nokia PureBook X14 özellikleri ve fiyatı ile kullanıcılara neler sunuyor? İşte karşınızda Nokia’nın ilk dizüstü bilgisayar modeli!

Nokia PureBook X14 Özellikleri

Nokia’nın ilk dizüstü bilgisayar modeli, Dolby Vision destekli 14 inç boyutundaki IPS LCD ekran ile beraber geliyor. 1080p çözünürlüklü bu ekran ise 178 derecelik bir açıyı da kullanıcılara sunuyor.

Bununla beraber Dobly Atmos ve Dolby Audio desteğine de ev sahipliği yapan PureBook X14, 1.1 kilogram ağırlığıyla da dikkat çekiyor.

Nokia PureBook X14

Nokia’nin yeni nesil bilgisayarı 10. nesil Intel Core i5 işlemcisinden güç alıyor. 10. nesil bu işlemciye ise 2666MHz frekansında çalışan 8 GB DDR4 RAM ve 512 GB NVMe SSD eşlik ediyor. Herhangi bir harici GPU’ya sahip olmayan 14 inçlik bilgisayar, bu kısımdaysa işlemciye entegre Intel UHD 620 grafik birimini de bünyesinde barındırıyor.

3.5 mm’lik kulaklık girişine de sahip olan bilgisayar, ayrıca iki USB 3.1, bir USB 2.0, bir USB 3.1 ve bir adet HDMI girişine de ev sahipliği yapıyor. Bunun haricinde Nokia’nın yeni nesil bilgisayarında RJ45 Ethernet LAN girişine de yer veriliyor.

Bunun yanı sıra tüm bu özelliklere sahip olan bilgisayar ise 46.7 Whr pil ile beraber geliyor. 65W şarj cihazıyla birlikte şarj edilen bu pil ise, ortalama sekiz saatlik bir kullanım süresini de kullanıcılara sunuyor.

Nokia PureBook X14 özellikleri

Nokia PureBook X14 Fiyatı

Nokia PureBook X14 fiyatı da yetkililer tarafından açıklandı. Hindistan pazarına özel olacağı ifade edilen modelin, yaklaşık 1.220 dolardan satışa sunulacağı belirtildi.