Anasayfa Haber Vivo ve Carl Zeiss’tan Akıllı Telefonlar İçin İş Birliği

Vivo ve Carl Zeiss’tan Akıllı Telefonlar İçin İş Birliği

Vivo Carl Zeiss

Vivo ve Carl Zeiss arasındaki iş birliği ile markanın akıllı telefonları üstün lens teknolojisinden faydalanabilecek.

Vivo, ünlü optoelektronik markası Carl Zeiss ile iş birliği yapacaklarını resmen duyurdu. İş birliği sonucunda, akıllı telefon üreticisinin cihazlarının kameraları Carl Zeiss’ın lens teknolojisini içermiş olacak.

Şirket, Weibo üzerinden yapılan paylaşımda, yeni kurulan ortaklığı ortaya koyan küçük bir mesaj paylaştı ve hatta kamera lens modülünün altında Zeiss markası olan bir Vivo cihazını sergileyen küçük bir teaser posterine yer verdi.

Vivo ve Carl Zeiss’tan Akıllı Telefonlar İçin İş Birliği

Vivo’nun Zeiss ile ortaklığı, akıllı telefon üreticisi için potansiyel olarak çok büyük olabilir. Lens markalarıyla yapılan ortaklıklar geçmişte başarılı sonuçlar ortaya koydu. Huawei ve Leica bunun en önemli örneği olarak gösterilebilir. Hatta geçmişte Nokia da Zeiss ile ortaklık yapmıştı.

Akıllı telefon markası bu hamleyle özellikle kendi iç pazarı olan Çin’de de çıkış yapmak istiyor. Huawei, ABD yaptırımlarının etkileri nedeniyle mücadele sürecinde. Bu nedenle rakipleri de pazar paylarını genişletmek üzere agresif adımlar atıyor. Ayrıca, Zeiss ile ortaklığın faydaları sadece kendi ülkesiyle sınırlı kalmayacak ve dış pazarlarda da markanın varlığını büyütmesine yardımcı olacak.