Anasayfa Haber Google, Karma Çalışma Saati Modeline Geçmeyi Planlıyor

Google, Karma Çalışma Saati Modeline Geçmeyi Planlıyor

Google

Google, salgın sonrası çalışanların haftada yalnızca üç gün işe gidebileceği bir model üzerinde çalışıyor.

Birçok teknoloji devi, pandemi süresi boyunca evden çalışma uygulamasına geçiş yapmayı tercih etmişti. Google ise ortam güvenli hale geldiğinde dahi bazı çalışanlarının yarı zamanlı olarak evden çalışması için olasılıkları değerlendiriyor.

Alphabet ve Google CEO’su Sundar Pichai, çalışanların haftada üç gün ofise gelip çalışmasının beklendiği karma bir çalışma haftası fikrini test ettiklerini söyledi. Geri kalan iki günde ise çalışanların aynı şekilde evde devam etmesi bekleniyor. CEO Pichai şu sözlere yer verdi:

“Esnek bir çalışma modelinin daha fazla üretkenlik, işbirliği ve refaha yol açacağına dair bir hipotezi test ediyoruz. Bazıları bunu test etmeye başlasa da, kendi ölçeğinde hiçbir şirket tamamen karma bir iş gücü modeli oluşturmadı. Denemek ilginç olacak.”

Google Karma Çalışma Saati

Koronavirüs sebebiyle Google çalışanları şu an işlerini evden yürütüyor. Şirketin mevcut planları ise Eylül 2021’de çalışanları ofise geri çağırma yönünde.

Yetkili isim, söylemlerinde COVID-19 aşısından hiç bahsetmedi. Bir Google sözcüsü ise The Times’a verdiği demeçte, sağlık uzmanları ve halk sağlığı yetkilileri uygun gördüğü takdirde çalışanlara aşı olmayı tavsiye edeceklerini söyledi.

Koronavirüs’ün etkisini artırmaya başladığı dönemlerde çalışanlarını eve gönderen ilk büyük teknoloji devlerinden biri Google olmuştu. Diğer şirketler ise bu uygulamayı takip etti. Hatta Twitter gibi bazı firmalar belirsiz süreyle evde çalışma modeline geçti. Netflix de dahil olmak üzere birçok şirket, yüz yüze çalışma konusunda halen endişe duyuyor.