Anasayfa Haber iPhone 13 Pro, 120 Hz ProMotion Ekran İle Gelebilir

iPhone 13 Pro, 120 Hz ProMotion Ekran İle Gelebilir

iPhone 13 Pro 120 Hz

iPhone 13 Pro modelleri 120 Hz ProMotion ve Her Zaman Açık ekran özellikleri ile gelebilir.

iPhone 12 serisi ülkemizde daha yeni çıkmışken, iPhone 13 serisi hakkında iddialar şimdiden gelmeye başladı. Son iddialara göre, iPhone 13 serisi 120 Hz ProMotion ekran ile yüksek tazeleme oranının yanı sıra, Her Zaman Açık ekran özelliği de bulunduracak. Apple’ın bu yeni serisinde LTPO teknolojisini kullanacağı da bilgiler arasında.

Söylentiler 120 Hz ekranın sadece Pro modellerde yer alacağı, diğerlerinde ise 60 Hz tazeleme oranının devam edeceği yönünde. Ek olarak, LG ve Samsung, iPhone 13 ekranı için başlıca tedarikçiler olmayı sürdürecek. Bu arada BOE adlı Çinli şirketin de devreye girmek istediği iddialar arasında.

iPhone 13 için kullanılacak ekranların, iPhone 12 serisinde bulunanlara göre teknolojik olarak daha gelişmiş olduğu söyleniyor. Önümüzdeki yılın iPhone modelleri, önemli ölçüde daha fazla güç tasarrufu sağlayan ve ekranın tamamı yerine tek tek piksellerin aydınlatılmasına izin veren LTPO teknolojisine sahip olacak. Bu da 120 Hz özelliğinin yanı sıra, çok daha akıcı bir kaydırma deneyimi, gelişmiş hareket ve çok daha fazlasının sağlanması anlamına geliyor. Bu arada teknolojinin Apple Watch Series 5 ve Series 6 akıllı saatlerde kullanılmakta olduğunu da not olarak düşelim.

Tabii ki bu iddiaların gerçek olup olmadığını gelecek yıl göreceğiz.