Anasayfa Haber Signal, Şifreli Grup Görüntülü Görüşme Desteği Sunmaya Başladı

Signal, Şifreli Grup Görüntülü Görüşme Desteği Sunmaya Başladı

Signal Şifreli Grup Görüntülü Görüşmeler

Signal, yeni güncelleme ile şifreli grup görüntülü görüşme özelliğini uygulamasına ekledi.

Koronavirüs salgını sebebiyle evden çalışma için faydalı olabilecek uygulamaların yükselişine tanıklık ettiğimiz şu dönemde Signal de boş durmamış durumda. Güvenli mesajlaşma uygulaması Signal şifreli grup görüntülü görüşmeler özelliği ile uçtan uca şifreleme sunuyor.

Uygulamanın en son sürümüne eklenen yeni özellik birçok video konferans uygulamasında halihazırda sunulmaya başlamış durumda. Bu sayede görüşmelerin güvenliği koruma altına alınmış oluyor.

Özelliği kullanmak isteyenlerin uygulamanın en son sürümünü çalıştırdıklarından emin olması şart. Signal, önümüzdeki haftalarda eski grupları otomatik olarak sohbetin üst kısmında bir görüntülü görüşme düğmesi gösteren yeni gruplar arayüzü ile güncellemiş olacak. Grup aramaları, katılımcıları bir tablo görünümünde görüntüleyecek ancak kullanıcılar ekranı o anda konuşan kişiye odaklayan bir görünüme geçmek için kolayca yukarı kaydırma yapabilecek.

Yeni özelliğin eksi yönü ise Signal’in grup görüntülü görüşme özelliğinin şu anda yalnızca 5 katılımcı ile sınırlı olması. Yani büyük sınıflarda veya toplantılarda bu özellikten faydalanmak pek de mümkün değil. Uygulamanın geliştiricisi, video görüşmelerine katılabilecek kişilerin sayısını artırmak için çalışıldığını ve bunu yakında gerçekleştirmenin sözünü veriyor.