Anasayfa Haber Windows 10 Build 21277 ile Neler Değişiyor?

Windows 10 Build 21277 ile Neler Değişiyor?

Windows 10

Önümüzdeki yıl gelecek güncellemelerle birlikte yapılacak olan bazı değişikliklere göz atıyoruz.

Microsoft, sıradaki büyük Windows 10 güncellemesi için hazırlıklarını yaparken yeni bir önizleme derlemesi yayınladı. Şu an Windows 10 Build 21277 Windows Insider’lar için kullanıma sunuldu ve isteğe bağlı güncelleme olarak indirilebiliyor. Lafı fazla uzatmadan yakında göreceğimiz bazı değişikliklere geçelim.

Windows 10 ARM için x64 Emülatör Desteği

Windows 10 Build 21277’nin en önemli özelliği, ARM PC’lerde Windows 10 için gelen x64 emülasyon desteği. Test yapanlar, bu önizleme yapısında Microsoft Store’dan veya bağımsız web sitelerinden x64 uygulamalar yükleyebiliyor ve bu uygulamaları yerleşik emülatör aracılığıyla yüksek performansta çalıştırabiliyor.

Ayrıca Build 21277 ile kullanıcıların yeni x64 emülatörü kullanarak Chrome, Autodesk, Rocket League ve diğer uygulamaları çalıştırmasına olanak tanınıyor.

Hızlı Animasyonlar

Microsoft, pencereler arasında geçişi daha iyi bir hale getirmek için çalışıyor. Bahsettiğimiz yapıyla birlikte bir uygulama penceresini açarken veya kapatırken görünen animasyonların geçişi daha yumuşak bir hale geliyor. Bu değişiklik şu an için Edge, Chrome, Microsoft Store ve bazı belirli uygulamalarda geçerli.

Ekran Alıntısı

Devam edecek olursak, Microsoft artık kullanıcıların yerleşik ekran alıntısı aracını Ayarlar’daki İsteğe Bağlı özellikler sayfasından kaldırmasına izin verecek.

Bununla birlikte en yeni ekran alıntısını kullanan kişiler, artık ekranın görüntüsünü alabilir ve doğrudan Dosya Gezgini üzerinde seçilen klasöre yapıştırabilir.

Küçük Görsel İyileştirmeler

Microsoft ayrıca Görev Yöneticisi’nin Performans sekmesindeki grafiklerde bazı iyileştirmeler yapıyor. Buna ek olarak Başlat Menüsü’ndeki tüm uygulamalar listesi de düzenleniyor.

Yeni Windows 10 Güncellemeleri

Büyük özellikler içeren Windows 10 güncellemelerini genel olarak yılın ilk yarısında geliyordu. Son raporlara bakarsak 2021 yılının ilk önemli güncellemesi (21H1) küçük boyutlarda olacak.

21H2 olarak tabir edebileceğimiz büyük güncelleme yüksek ihtimalle yılın ikinci yarısında gelecek ve birçok değişikliği beraberinde getirecek. Son olarak, Microsoft’un bu büyük 21H2 güncellemesi için şimdiden testler yaptığını duymuştuk.