Anasayfa Haber DDR5 Bellekler Hazır, Doğrulama Aşamasından Geçiyor

DDR5 Bellekler Hazır, Doğrulama Aşamasından Geçiyor

DDR5 Bellek

Son tüketicinin erişebileceği DDR5 bellekler 2021 yılının sonlarına doğru piyasaya çıkmaya başlıyor. Team Group’un ardından farklı üreticilerin de yeni standart için adımlar atması bekleniyor.

DDR5 standardına sahip olan belleklerin kurumsal alanlarda kullanılmaya başlayacağını öğrenmiştik. Görünüşe bakılırsa son tüketiciye ulaşacak olan DDR5 RAM’ler beklediğimizden daha kısa sürede piyasadaki yerini alacak. Bellek üreticilerinden Team Group, tüm geliştirmeleri tamamladığını ve tüketici sınıfı DDR5 belleklerin ilk mühendislik örneğini geliştirdiğini duyurdu.

Team Group, şu an için tek modül için 16 GB kapasite, 4800 MHz frekans ve 1.1 voltaj değerinde geçici özelliklere sahip ilk DDR5 RAM’leri üretmek için çalışmalarını sürdürüyor. Şirket ayrıca ASUS, MSI, Gigabyte ve ASRock gibi anakart üreticileriyle işbirliği yapıyor. Yeni DRAM’lerin doğrulama testlerinin yapıldığı süreçte Ar-Ge ekipleri birlikte çalışıyor.

DDR5 Bellek

Yeni standartla birlikte 4800 MHz gibi değerleri çok daha düşük voltaj değerleriyle birlikte görebileceğiz. Söylentilere bakılırsa Team Group’un DDR5 bellekleri 2021 yılının üçüncü çeyreğinde piyasaya çıkmaya başlayacak. İlerleyen tarihlerde ise hız aşırtmasız şekilde 5200 MHz ve hatta çok daha yüksek frekans değerleri bekleyebiliriz.

Öte taraftan tüketicilerin frekans ayarı için BIOS’a girmesine gerek kalmayacağı söyleniyor. Kullanıcılar, herhangi ekstra bir ayar yapmadan sistemlerini başlatıp yüksek performansı deneyimleyebilecek.