Anasayfa Haber Eski iPhone Modelleri İçin iOS 12.5 Güncellemesi Yayınlandı

Eski iPhone Modelleri İçin iOS 12.5 Güncellemesi Yayınlandı

eski iPhone modelleri için iOS 12.5 güncellemesi

Apple, eski iPhone modelleri için iOS 12.5 güncellemesini yayınladı. Bu güncellemeyle beraber COVID-19 mazuriyet bildirimi özelliği kullanıcılara sunuldu

Apple, bildiğiniz üzere kısa bir süre önce COVID-19 pandemisi ile ilgili özel bir yazılım geliştirmişti. Bu yazımla beraber COVID-19 mazuriyet bildirimi özelliğini kullanıma sunan Apple ise, bu özelliği iOS 14 ile beraber yayınlamıştı. Bu algoritma sayesinde sosyal mesafenin korunmasını sağlayan Apple, ayrıca salgının da kontrol altına alınmasına da yardımcı oluyor Bugün ise Apple, söz konusu bu özelliği iOS 12.5 güncellemesi ile beraber eski iPhone modelleri için kullanıma sundu.

Bu özellik sayesinde salgının kontrol altına alınmasına yardımcı olan Apple, koronavirüse yakalanan bir kişi ile temas edilmesi durumunda kullanıcıları Bluetooth teknolojisi yardımıyla uyarıyor. Böylelikle kullanıcıların koronavirüse yakalanan kişiyle arasındaki sosyal mesafenin korunması sağlanıyor.

Bunun yanı sıra 12.5 güncellemesini alan modeller ise iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air, iPad mini 2, iPad Mini 3 ve iPod Touch 6. nesil şeklinde sıralanıyor. Aynı zamanda yayınlanan güncellemeyle beraber COVID-19 maruziyet bildirimi haricinde kullanıcılara herhangi bir yenilik sunulmadığına da özellikle dikkat çekiliyor.