Anasayfa Haber Microsoft Office Uygulamaları Apple M1 Desteğine Kavuştu

Microsoft Office Uygulamaları Apple M1 Desteğine Kavuştu

Microsoft Office Apple M1

Outlook, Word, Excel, PowerPoint ve OneNote artık Apple M1 Mac’lerle tam olarak uyumlu çalışıyor.

Microsoft, Apple’ın yeni ARM mimarisi ile tasarlamış olduğu M1 işlemciler için yerel Microsoft Office desteğini duyurdu. Yazılım devi, daha önce bu konuda çalışmalar yaptıklarını söylemişti ve fazla gecikmeden sözünde durdu.

Yeni geliştirmeyle birlikte Outlook, Word, Excel, PowerPoint ve Mac için OneNote gibi uygulamaların hepsi artık Apple’ın M1 çipi için optimize şekilde çalışacak. Bununla birlikte uygulamaların macOS Big Sur tasarımına uygun olarak yeniden hazırlandığı söyleniyor.

Microsoft’a göre kullanıcılar, Office uygulamalarını M1 Mac’lerde kullandıklarında önemli performans gelişmelerini fark edebilecekler. Bu arada bu son güncellemenin Intel tabanlı Mac’lerde de çalışacağı belirtildi.

Microsoft Office Apple M1

Eğer Microsoft Teams kullanıcılarından biriyseniz bu uygulamanın yeni güncellemelere dahil edilmediğini not düşelim. Şirket bu platform üzerinde çalışma yapacaklarını söylüyor fakat herhangi bir tarih verilmiş değil. Teams’in rakibi Slack ise genel beta sürümünde yerel desteğe sahip.

Son olarak, Outlook kullanıcıları yalnızca yerel Apple Silicon desteği almakla kalmayacak ve aynı zamanda iCloud hesapları için de destek alacak. Böylelikle kullanıcılar, e-postaları, kişileri ve takvimleri tek bir uygulamada senkronize bir şekilde kullanabilecek.