Anasayfa Haber Project Reunion Yayınlandı: Windows 10 için Uygulama Geliştirme Kolaylaşıyor

Project Reunion Yayınlandı: Windows 10 için Uygulama Geliştirme Kolaylaşıyor

Windows 10

Project Reunion ile birlikte Windows 10 işletim sistemi büyük değişimler görebilir.

Microsoft, Project Reunion’u ilk olarak Build 2020 konferansında duyurmuştu. CEO Satya Nadella, bu projeyi şirketin Windows 10 için uygulama geliştirmeyi kolaylaştırmaya yönelik en yeni girişimi olarak tanımladı.

Project Reunion’ın ilk sürümüyle birlikte, Windows geliştiricileri nihayet yeni Windows 10 özellikleri sunan uygulamaları kolayca geliştirme imkanı bulacak.

Redmond devi artık 0.1 ön izlemesinin piyasaya sürülmesiyle planlarını uygulamaya geçirmeye başlıyor. Temel olarak bakarsak Project Reunion, Windows geliştiricilerinin uygulama yazmak için kullandıkları iki ana uygulama arabirimi (API’ler) arasındaki boşluğu dolduracak bir dizi yazılım aracını temsil ediyor.

Project Reunion

Microsoft, MIT lisansı altında GitHub’da Project Union’ı geliştirmeye devam edecek. Peki neden böyle bir projeye ihtiyaç duyuldu? Yeni Windows 10 yapılarının Windows 10’un eski sürümlerinde bulunmayan en son özelliklere erişebilmesi için Evrensel Windows Platformu (UWP) API’si kullanılıyor. Eski Win32 API ise daha az özellik sunarken her Windows 10 tabanlı sistemde çalışıyor.

Doğal olarak uygulama geliştiricilerin çoğu, daha kapsamlı erişim için Win32 API ile çalışmayı tercih ediyor. Ancak bu durum Microsoft’un en yeni gelişmelerinden yararlanmalarını engelliyor. Project Reunion ile uygulama geliştiricileri artık hem Win32 hem de UWP API’lerine erişim sağlayabilecek.