Anasayfa Haber Google, CloudReady Geliştiricisi Neverware’i Satın Aldı

Google, CloudReady Geliştiricisi Neverware’i Satın Aldı

Google Neverware

Google, Chrome OS sürümü yaratıcısı olan Newerware şirketinin yeni sahibi oldu.

Google, sessiz sedasız bir şekilde CloudReady isminde Chrome OS sürümü yaratmış olan Newerware adlı şirketi bünyesine kattı. CloudReady ile eski Windows bilgisayarlar, Chrome OS makineleri haline getirilebiliyordu.

CloudReady, Windows 7 PC’lere bağlı kalmaya devam edenler için oldukça faydalı bir yazılım olarak karşımıza çıkıyordu. Microsoft, 15 Ocak’tan bu yana ücretsiz yamalar sunmayı bırakmış olsa da, CloudReady 6 haftada bir sunulan yamalar ve düzeltmeler almaya devam ediyor.

CloudReady, genellikle Eğitim için G Suite ile eski bilgisayarlara hayat vermeleri için okullara sunuluyor. Cihazlar, Google Yönetici Konsolu aracılığıyla yönetiliyor ancak işletmeler ve bireyler de bunu kullanabiliyor. Hatta eski Mac‘lerde de CloudReady çalıştırılabiliyor.

Yazılımın Home sürümü ücretsiz olsa da Google Yönetici Konsolu ile entegre değil ve teknik destekten yoksun. Eğitim aboneliği ise 1 yıllık teknik destekle birlikte cihaz başına yıllık 20 dolarken kurumsal seçenek ise cihaz başına yıllık 49 dolar. Ücretli seçenekler 1 yıllık teknik desteği de içeriyor.

Neverware yaptığı açıklamada, Neverware ve CloudReady’nin Google ve Chrome OS ekibine katıldığını paylaşıyor. Bu arada Neverware’in mevcut fiyatlarında da henüz herhangi bir değişiklik yapılmış değil.

Neverware 2011 yılında kuruldu ve 2015’te CloudReady’yi başlattı. Şirket ayrıca 1.37 milyon yüklemeye sahip olduğunu söylüyor.