Anasayfa Haber Intel 500 Serisi Anakartlar Erken Çıkış Yapabilir

Intel 500 Serisi Anakartlar Erken Çıkış Yapabilir

Intel

H510, B560 ve Z590 gibi yeni nesil anakart modelleri, 11. nesil Rocket Lake işlemcilerden daha erken piyasaya çıkabilir.

Çin haber kuruluşu Weixin, yayınladığı kısa bir makalede Intel’in yaklaşan 500 serisi anakartlarını tanıtmak için hazır olduğunu bildirdi. Hatta kaynak tarafından net bir tarih verildi ve 11 Ocak’ta resmi duyurunun yapılacağı iddia ediliyor.

Mavi takımın Z590, B560 ve H510 gibi üç farklı yonga seti tanıtmasını bekliyoruz. Şaşırtıcı bir şekilde tüm modellerin aynı gün piyasaya sürüleceği de gelen bilgiler arasında. Zira daha önce ilk adımda Z490 modelleri ön plana çıkıyordu.

Makalede Intel’in yeni Rocket Lake-S masaüstü işlemcileri için bir tarih verilmedi. Ancak 11. nesil CPU’ların Şubat sonu veya Mart başında piyasaya sürülebileceği söyleniyor. Bu arada geçmişteki sızıntıların yine Mart ayını işaret ettiğini hatırlatalım.

Intel 500 Serisi ile Gelecek Yenilikler

Yeni Rocket Lake platformunun PCIe 4.0 teknolojisine destek sunacağı artık bir sır değil. Bu bağlamda yeni yonga setleri de bu desteğe sahip olacak. Özellikle belirtelim, bazı H510 ve B560 modellerinde bazı kısıtlamalar olabilir.

Rocket Lake işlemcilerle birlikte bellek kontrolcüsünde iyileştirmeler yapıldığını da öğrenmiştik. Dolayısıyla yeni anakartlarda 3200 MHz bellek desteği ile sıklıkla karşılaşacağız.

İşlemci Desteği ve LGA1200 Soket

Yeni anakartlar 10. nesil Comet Lake’te olduğu gibi LGA1200 soket yapısını kullanmaya devam edecek. Dolayısıyla mevcut 400 serisi anakartlarda yeni işlemcilerin destekleneceğini söyleyelim. Ancak bazı kısıtlamalar olabilir ve bunu görmemiz için biraz daha beklememiz gerek.