Anasayfa Haber Microsoft Authenticator, Şifreleri Saklayıp Otomatik Form Doldurabilecek

Microsoft Authenticator, Şifreleri Saklayıp Otomatik Form Doldurabilecek

Microsoft Authenticator

Microsoft Authenticator, şifre yönetimi ve otomatik doldurma yetenekleri ile elini güçlendiriyor.

Microsoft Authenticator mobil uygulaması yakında şifre yönetimi ve otomatik doldurma özellikleriyle güncellenecek. Şifrelerin Outlook, Hotmail ve diğer ürünler ile Microsoft hesabınız kullanılarak senkronize edileceği ifade ediliyor. Bu da otomatik doldurma sağlayıcısı olarak Microsoft’u seçmenize ve ardından yeni bir Chrome uzantısı aracılığıyla Microsoft Edge veya Google Chrome tarayıcısını kullanarak uygulamalarda veya web sitelerinde şifreleri senkronize etmenize olanak tanıyacak.

Authenticator şimdiye kadar iki faktörlü bir kimlik doğrulama uygulaması olarak görev alıyordu. Öte yandan, otomatik doldurma ve şifre yönetimi ile uygulama, Google’ın otomatik doldurma ve şifre yöneticisinin yerine geçebilir. Bu hamlenin Google Workspace yerine Microsoft Office ekosisteminde çalışan şirketler veya bireyler için yararlı olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Şu an için bu özellikler ön izleme aşamasında olsa da iOS veya Android platformlarında Authenticator uygulamasının en son sürümünden erişilebiliyor. Bunun için Ayarla> Beta>Otomatik Doldurma seçeneğine gitmeniz ve Parolalar sekmesini etkinleştirmek için özelliği açmanız yeterli. Cihazınızda otomatik doldurma özelliğini etkinleştirmek içinse iPhone’da Şifreleri Otomatik Doldur ayarına veya Android’de Otomatik Doldur ayarına gitmeniz, ardından Kimlik Doğrulayıcı ayarını bulmanız ve hizmeti Microsoft olarak değiştirmeniz gerekiyor.