Anasayfa Haber Google, IoT İşletim Sistemi Android Things’i Kapatıyor

Google, IoT İşletim Sistemi Android Things’i Kapatıyor

Android Things

Google, Android Things platformunu tamamen üreticilere odaklamış durumda.

Google, gelecek yıl Android Things platformunu ticari olmayan kullanım için sonlandıracaklarını duyurdu. Platform başlangıçta Nesnelerin İnterneti (IoT) cihazlar için duyurulmuştu. Öte yandan, Şubat 2019’da platform hoparlörler ve ekranlar gibi akıllı tüketici cihazları geliştiren üreticilere odaklandı.

Şu anda cihazları yönetmek için kullanılan bir Android Things Paneli bulunuyor. 5 Ocak 2021 itibarıyla kontrol paneli çalışmayı durduracak ve kullanıcılar yeni cihazları kabul edemeyecek veya yeni projeler oluşturamayacak. Geliştiriciler ise 5 Ocak 2022 tarihine kadar mevcut cihazlarını güncellemeye devam edebilecek. Bu tarihten sonra panel tamamen kapatılacak ve tüm proje verileri kalıcı olarak silinecek.

Google, Sıkça Sorulan Sorular (SSS) bölümünde, panelin ileriye dönük sınırlı bir süre için hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri alabileceğini belirtiyor. Ağustos 2019’da aylık güvenlik yamaları ise zaten durmuştu. Şirket ayrıca, daha yeni Raspberry Pi modellerinin sunduğu popülerlik ve avantajlara rağmen, yeni anakartların hiçbirine destek ekleme niyetinde olmadığını açıkça paylaşıyor. Bu da platformun yalnızca Raspberry Pi 3B modelini destekleneceği anlamına geliyor.