Anasayfa Haber Tidal, Türkiye’de Yeniden Erişime Açıldı

Tidal, Türkiye’de Yeniden Erişime Açıldı

tidal

RTÜK’e gerekli zaman içerisinde lisans başvurusu yapmayıp Türkiye’de erişime kapatılan Tidal, bugün itibarıyla yeniden erişime açıldı.

RTÜK’ten lisans alması gereken Tidal, herhangi bir başvuruda bulunmadığı için 27 Kasım 2020’de Türkiye’de erişime kapatılmıştı. Şirket bu zamana kadar herhangi bir başvuru açıklaması yapmamasına rağmen, RTÜK’ün açıklaması ile Netflix, Amazon Prime Video, Mubi, Spotify, Deezer ve Tidal’in lisans başvurusunda bulunduğu belirtilmişti. Bu açıklama sonrasında bugün Tidal kullanıcılarına gelen e-posta ile, servisin yeniden erişime açıldığı anlaşıldı.

tidal türkiye erişim

Tidal’in kullanıcılarına gönderdiği e-postada yaptığı açıklama şu şekilde;

“Ülkenizde TIDAL’e erişim yeniden sağlandı – lütfen oturum açın ve tekrar dinlemeye başlayın! Biz bu sorunu çözerken gösterdiğiniz sabır için teşekkür ederiz. Herhangi bir sorunuz varsa, lütfen support.tidal.com adresini ziyaret edin ve temsilcilerimizden birinin size yardımcı olabilmesi için bir destek bileti gönderin.”

Ne olmuştu?

Hatırlarsanız Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 9 Kasım’da aralarında Deezer ve Tidal’in de bulunduğu hizmetlerin yayın lisansı alması gerektiğini açıklamıştı. Kurum, bu servislerin açıklanan tarihten 72 saat sonrasına kadar başvuru yapması gerektiğini belirtmişti.

Tidal erişim engeli

Belirtilen bu süre içerisinde herhangi bir lisans anlaşması yapmayan Tidal’in sunucularına Türkiye’den erişim kapatılmış, Türkiye’deki kullanıcılar servisi kullanamamıştı.