Anasayfa Haber Twitter Mavi Tik Başvuruları Önümüzdeki Yıl Başlıyor

Twitter Mavi Tik Başvuruları Önümüzdeki Yıl Başlıyor

Twitter mavi tik

Twitter mavi tik başvuruları için beklenen açıklamayı sonunda yaptı.

Bildiğiniz gibi Twiiter daha önceden yapmış olduğu açıklamayla beraber, 2017 yılında askıya aldığı hesap doğrulama isteğinin yeniden geleceğini duyurmuştu. Bugün ise Twitter mavi tik başvuruları için merak edilen tarihi resmi olarak açıklandı.

Bu doğrultuda ise bir açıklama yayınlayan popüler sosyal medya platformu Twitter, mavi tik isteme özelliğinin 20 Ocak 2021‘den itibaren yeniden kullanıcılara sunacağını müjdeledi.

Bununla beraber onaylı hesap prosedürlerini de yeniden gözden geçiren platform, bu kısımdaysa bazı değişikliklere de imza attı. Böylelikle yeni bir başvuru sürecini başlatacak olan platform, aynı zaman onaylı hesap başvurusunda kullanıcıların kategori seçmesine de izin verecek. Bununla beraber Twitter onaylı hesap başvurusu ise Hesap Ayarları üzerinden rahatlıkla yapılabilecek.

Şimdilik, bu kısımda kullanıcılardan tam olarak hangi bilgilerin isteneceği ve bu başvuru sürecinin tam olarak nasıl işleyeceği henüz bilinmiyor. Ancak, sosyal medya platformu bu detayları ise önümüzdeki günlerde açıklayacağını söylüyor.

Aynı zamanda mavi tik kategorileri içerisinde devlet görevlileri, markalar, spor organizasyonları, eğlence organizasyonları, dini liderler, gazeteciler, akademisyenler, aktivist bireyler ve aktivist kurumlar yer alıyor. Bu kategorilerinde zaman içerisinde artıp azabileceği de yetkililer tarafından belirtiliyor.