Anasayfa Haber Cyberpunk 2077 İçin 1.05 Güncellemesi Yayınlandı

Cyberpunk 2077 İçin 1.05 Güncellemesi Yayınlandı

Cyberpunk 2077 1.05 güncellemesi

Son zamanlarda para iadesi haberleriyle sık sık gündeme gelen Cyberpunk 2077 için 1.05 güncellemesi yayınlandı.

Cyberpunk 2077 için işler istenildiği gibi gitmiyor. Son zamanlarda özellikle eski nesil PlayStation 4 ve Xbox One konsolları üzerinde ciddi hatalarla gündeme gelen Cyberpunk 2077 için de para iadeleri yapılmaya başlanmıştı. Bu doğrultudaysa ilk olarak Sony oyunu iade edecek olan oyuncular için geri ödeme yapacağını söylemişti. Daha doğrusundaysa benzer bir açıklama Microsoft cephesinden gelmişti. Tüm bu yaşanan olayların ardındansa CD Projekt RED, Cyberpunk 2077 1.05 güncellemesini yayınladı.

Yayınlanan bu güncellemenin odak noktasında ise PlayStation 4 ve Xbox One konsolları yer alıyor. Bu kısımdaysa yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre, güncellemeyle beraber oyunun PS4 ve Xbox One sürümlerindeki çok sayıdaki hatanın giderildiği belirtiliyor.

Cyberpunk 2077 1.05 güncellemesi

Yapılan düzeltmelere kısaca bakacak olursak, bu kısımda bizleri oldukça uzun bir liste karşılıyor. Bunun yanı sıra oyundaki görevler sırasında ortaya çıkan bazı hataları da gideren yapımcı firma, aynı zamanda oyundaki NPC‘lere da el atıyor.

Ayrıca oyunun kararlılığını da artırdığını ifade eden CD Projekt RED, oyunun bazı görsel hatalarını da düzelttiğini paylaşmış olduğu güncelleme notlarında belirtiyor. Son olarak ise PS4 ve Xbox One için birçok hata düzeltmesine ev sahipliği yapan 1.05 güncellemesinin notlarına ise buradan erişebilirsiniz.

PC Sürüm Notları

  • [AMD SMT] 4 çekirdekli ve 6 çekirdekli AMD Ryzen işlemciler için varsayılan çekirdek/iş parçacığı kullanımı optimize edildi. 8 çekirdekli, 12 çekirdekli ve 16 çekirdekli işlemciler değişmeden kalacak ve olması gerektiği çalışacak. Bu değişiklik, AMD ile işbirliği içinde gerçekleştirildi ve her iki taraftaki testlere dayanılarak performans artışı yalnızca 6 veya daha az çekirdekli CPU’larda gerçekleşti.
  • Ham Girdinin toplanma yöntemiyle ilgili bir sorun düzeltildi.
  • AVX komut setinin kullanımı kaldırıldı, böylece AVX’i desteklemeyen işlemcilerde Prologue’un sonunda meydana gelen çökmeler düzeltildi.
  • Çökmelere veya engelli görevlere neden olabilecek işlevleri önlemek için hata ayıklama konsolu kaldırıldı. Bu, modlama topluluğunu desteklemek istemediğimiz anlamına gelmez. Bununla ilgili daha fazla bilgi için bizi izlemeye devam edin.
  • Işın izlemeli yansımalar artık ortama kıyasla çok parlak görünmemeli.
  • Oyun kapatıldığında Steam Overlay çökmesiyle ilgili bir sorun düzeltildi.
  • Memory_pool_budgets.csv dosyası kaldırıldı. Bu, oyunun son sürümüyle bağlantılı olmayan ve üzerinde hiçbir etkisi olmayan (geliştirme sırasında bellek kullanımını tahmin etmek için kullanılan kalan bir dosyaydı. Ne kadar bellek ayrıldığına etkisi yoktu.) Dosyayı düzenledikten sonra algılanan performans artışı, oyunun yeniden başlatılmasıyla ilgili olabilir.

Konsola Özgü Düzeltmeler

  • Kromatik Sapma ve Film Greni açıkken iyileştirilmiş görüntü keskinliği.
  • Birkaç oyun oturumu yeniden başladıktan sonra ayarlar artık varsayılana sıfırlanmamalı.
  • The Heist ve Love Like Fire arasındaki geçiş sırasında ortaya çıkan görsel sorunlar düzeltildi.
  • Birkaç aracın görünümü düzeltildi.
  • [Xbox] Synaptic Accelerator etkinken savaşa girmek artık oyuncu sağlık çubuğunun görüntülenmemesiyle sona ermiyor.
  • [Xbox] Oyun kumandası bağlantı kesildi mesajı göründüğünde bir profilden çıkış yapılırken artık yanıt vermeme sorunu olmayacak.
  • Ayarların sıfırlanmasıyla ilgili daha önceki bir sorun nedeniyle telemetri onay isteği bir kez daha görünecektir.
  • Automatic Love görevinde Megabuilding H8’de asansör boşluğuna düşmenize neden olan bir sorun düzeltildi.