Anasayfa Haber MSI’dan Blower Fanlı Amiral Gemisi: RTX 3090 AERO

MSI’dan Blower Fanlı Amiral Gemisi: RTX 3090 AERO

MSI RTX 3090 AERO2

Fermi mimarisini temel alan GTX 480 ekran kartlarına benzerliğiyle dikkat çeken RTX 3090 AERO ardından farklı modeller de gelecek.

MSI, GeForce GTX 480’den esinlenerek üretmiş olduğu GeForce RTX 3090 AERO model ekran kartını görücüye çıkardı. GeForce RTX 3090, AERO serisi serisinin amiral gemisi ekran kartı olacak. Hatta RTX 3080 ve daha alt seviye modellerle de genişleyecek.

AERO serisi kartlar geleneksel olarak blower fan tasarımını kullanıyor. Tanıtılan yeni grafik kartı, son derece uzun bir PCB ve 30 santimetre ölçülerinde bir şasiyle birlikte geliyor. Dış şasi tasarımı, aynı zamanda GPU, bellek ve VRM’leri soğutan ana soğutucu bloğuyla aynı olan metalik desene sahip.

Bu model aynı zamanda çift yuvalı bir tasarımla gelirken blower fan, havayı soğutma bloğunun arasından itiyor ve G/Ç plakasında bulunan büyük egzoz deliklerinden dışarı atıyor. Kart ayrıca bir arka plaka sahip ancak bu plaka PCB’nin sadece yarı uzunluğunu kaplıyor. Bunun sebebi ise öncelikle PCB’nin arkasındaki 12 GDDR6X modülünün soğuk kalmasını sağlamak.

RTX 3090 AERO’yu beslemek için iki adet 8 pinli güç konnektörü gerekiyor. Bu modelin referans frekans hızlarına (1695 MHz) bağlı kaldığını da belirtelim. Görüntü çıkışlarına bakarsak, üç DisplayPort ve tek bir HDMI noktası yer alıyor. MSI henüz bir fiyatlandırma yapmamış olsa da muhtemelen 1499 dolarlık liste fiyatıyla benzer şekilde olacak.