Anasayfa Haber Windows 10X, Yeni Windows Sürücü Yapısını Kullanacak

Windows 10X, Yeni Windows Sürücü Yapısını Kullanacak

Microsoft’un özellikle mobil cihazlar için hazırladığı işletim sistemi Windows 10X, yeni Windows Sürücü yapısı ile uyumlu olacak.

Windows 10X işletim sisteminin hazır olduğundan ve 2021 yılının başlarında çıkabileceğinden bahsetmiştik. Windows 10X, “hibrit” bir işletim sistemi olacak ve Windows Core işletim sistemini temel alacak. Ayrıca birden fazla boyuttaki cihazları destekleyecek. Microsoft tarafından paylaşılan yeni bir destek belgesi ise bu işletim sisteminin Windows 10 Mayıs 2020 Güncellemesi (sürüm 2004) ile sunulan yeni bir sürücü modeli olan “Windows Sürücülerini (Windows Drivers)” kullanacağını gösteriyor.

Windows 10 sürüm 2004’ten itibaren sürücüler artık Windows Sürücüleri veya Windows Masaüstü Sürücüleri olarak sınıflandırılıyor. Masaüstü Sürücüleri yalnızca geleneksel bilgisayarlarda çalışacak olsa da Microsoft, Windows Sürücülerinin hem Windows 10X hem de Windows 10 yüklü cihazlarda çalışacağını söylüyor.

Windows 10X, uygulamaları çalıştırmak için özel bir sürücü sürümü kullanmayacak. Yani donanım üreticilerinin sunduğu aynı sürücüleri kullanmak mümkün olacak. Microsoft ayrıca Windows Sürücülerinin Windows 10X’te “etiket güvenilirliği ve hizmet verilebilirlik gereksinimlerine” uyması gerektiğini doğruladı.

Bildiğiniz üzere yeni işletim sistemi yalnızca yeni cihazlar için hazırlandı. Ancak bağımsız geliştiriciler mevcut cihazlar için çalışmalar yapabilecek ve evrensel sürücü yaklaşımı da işleri kolaylaştıracak.