Anasayfa Haber ASUS, RT-AX68U WiFi Yönlendiricisini Duyurdu

ASUS, RT-AX68U WiFi Yönlendiricisini Duyurdu

Asus RT-AX68U Router

ASUS, Wi-Fi 6 destekli WiFi yönlendiricisi RT-AX68U’yu tanıttı.

ASUS, RT-AX68U Wi-Fi 6 yönlendiricisini tanıttı. Yönlendirici, her çeşit akıllı cihazın kolayca bağlanmasını sağlamak için hem 2.4 GHz hem de 5 GHz radyo bantlarını destekliyor. RT-AX68U ayrıca Wi-Fi 6 desteği ile saniyede 2.700 MB’a kadar maksimum veri aktarım hızı sunuyor. Bunun yanında yeni yönlendirici, Wi-Fi sinyalini artırabilen ve önceki Wi-Fi yönlendiricilerine kıyasla %80’e kadar daha iyi kapsama alanı sağlayan Dual Wi-Fi 6’yı sunmak üzere tasarlanmış.

ASUS’un yeni Wi-Fi Router’ı, tasarım olarak da alışılandan farklı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Yeni yönlendirici, dikey bir tasarıma sahip olmasıyla göze çarpıyor. Bu tasarım ile birlikte, yönlendirici cihazın üstünde Wi-Fi antenleri bulunuyor ve antenler yatay yönde değil, dikey yönde duruyor. Yeni tasarımla birlikte ASUS, Wi-Fi yönlendiricisinin daha az yer kaplamasını ve daha çok mekanda kullanımının kolay olmasını hedefliyor.

Asus RT-AX68U yönlendirici5

RT-AX68U, ASUS’un Ai Mesh ve Ai Protection’a da sahip. Ai Mesh, kullanıcıların Ai Mesh desteği de sunan diğer herhangi bir ASUS yönlendiriciyi kullanarak bir Wi-Fi ağı oluşturmasına olanak tanıyor. Bu teknoloji, başka bir ASUS Wi-Fi yönlendiricisini kullanarak çok daha geniş bir kapsama alanı sağlayabilme özelliğiyle de dikkat çekiyor. Ayrıca, Ai Protection desteği etkinleştirildiğinde, yönlendiricinin güvenlik duvarının üzerine bir web filtreleme katmanı ekleniyor. Böylelikle daha güvenli bir Wi-Fi ağı oluşturulmuş oluyor.

Son olarak, RT-AX68U yönlendiricinin resmi fiyatının henüz belirlenmediğini ancak ASUS’un yeni Wi-Fi yönlendiricisi için 100 doların altında bir fiyat etiketi hedeflediğini belirtelim.