Anasayfa Video SteelSeries Arctis 7P İncelemesi

SteelSeries Arctis 7P İncelemesi

Steelseries Arctis 7P incelemesi

Steelseries Arctis 7P incelemesi ile PlayStation 5 için özel olarak üretilen oyuncu kulaklığını yakından inceliyor ve nasıl bir kullanıcı deneyimi sunduğundan bahsediyoruz.

SteelSeries Arctis 7P incelemesi ile karşınızdayız. Siz değerli okurlarımız için hazırlamış olduğumuz bu inceleme videosu ile beraber SteelSeries’in PlayStaion 5 için özel olarak tasarladığı oyuncu kulaklığını yakından inceliyoruz. Peki, şık tasarımı ile dikkatleri üzerine çeken SteelSeries Arctis 7P fiyatı ve özellikleri ile kullanıcılara neler sunuyor? Yeni nesil oyuncu kulaklığı ile ilgili tüm merak ettiklerinizi SteelSeries Arctis 7P inceleme videosu ile cevaplıyoruz.

SteelSeries Arctis 7P’yi bu link üzerinden satın alabilirsiniz.

SteelSeries Arctis 7P İncelemesi – Tasarım ve Özellikleri

SteelSeries Arctis 7P, şık tasarımıyla ön plana çıkan bir oyuncu kulaklığı. Genel anlamda göze hitap eden bir tasarıma ev sahipliği yapan kulaklık, inceleme videomuzda da bahsettiğimiz gibi Sony’nin PlayStation 5 konsolu için üretilmiş. Tasarım açısından PlayStation 5’in çizgilerini yansıtan Arctis 7P, aynı zamanda son derece sağlam malzeme kalitesine de ev sahipliği yapıyor.

Sağlam yapısıyla dikkat çeken Arctis 7P, aynı zamanda kullanıcılara oldukça konforlu bir deneyimde sunuyor. Konfor açısından baktığımızda yeni nesil kulaklığın kulak yastıklarının oldukça kaliteli bir deneyim sunduğunu söyleyebiliriz. Bu kısımdaysa bizleri silikon yastıklar karşılıyor. Kumaş ile kaplanan bu yastıklar sayesinde uzun kullanım sırasında oluşabilecek terleme gibi olumsuz etkenleri de ortadan kaldıran SteelSeries, oldukça kaliteli bir oyuncu kulaklığıyla karşımıza çıkıyor.

Steelseries Arctis 7P incelemesi
Steelseries Arctis 7P incelemesi

Bunun yanı sıra söz konusu kulaklık Ski-Goggle tip kayış türünü de bünyesinde barındırıyor. Bu sayede kulaklığın boyutu hem kolay bir şekilde ayarlanıyor hem de birçok farklı yapıya da kolayca uyum sağlayabiliyor.

Aynı durumun mikrofon için de geçerli olduğunu belirtelim. Yeni nesil kulaklığın mikrofonu siz ona ihtiyaç duymazken kulaklığın içerisinde yer alıyor. Mikrofonla konuşma ihtiyacınız olduğu durumlardaysa, söz konusu mikrofonu hızlıca yerinden çıkarabilir, kendinize göre ayarlayabilir ve konuşmaya başlayabilirsiniz.  Aynı zamanda söz konusu bu mikrofonun Discord Sertifikalı ClearCast çift yönlü bir mikrofon olduğunu da belirtelim. Gürültü önleme özelliğine de sahip olan bu kulaklığın sesinizi net ve doğal bir şekilde karşıya aktarabildiğini de söyleyelim.

İnceleme videomuzda ve makalemizde de değindiğimiz gibi Arctis 7P, PS5 odaklı bir ürün. Tabi, bu bahsi geçen kulaklığın sadece PS5 üzerinde kullanılacağı anlamına gelmiyor. Yeni nesil kulaklık 2.4 Ghz üzerinden kablosuz bir şekilde PC, PS4, Nintendo Switch ve Android üzerinden de rahatlıkla kullanılabiliyor. Bunun dışında SteelSeries Arctis 7P’yi yine aynı cihazlarda kablolu olarak da kullanabiliyorsunuz. Aynı zamanda kulaklık ile ilgili tüm ayarları da SteelSeries Engine 3 yazılımı üzerinden düzenleyebiliyorsunuz.

SteelSeries Arctis 7P Özellikleri – Diğer

Ses kalitesi bakımında da oldukça kaliteli bir deneyim vadeden kulaklık, ayrıca PlayStation 5’in Tempest 3D AudioTech teknolojisini de destekliyor.

Bildiniz üzere Sony, Dolby Atmos gibi bir 3D ses teknolojisini kullanmak yerine, müzik için kullandığı 360 Reality Audio formatını oluşturduğu gibi, PS5 için de kendi tescilli 3D ses formatını geliştirmeyi seçti.

3D Tempest Audio teknolojisinden bahsedecek olursak; 3D Tempest Audio aslında düşündüğünüzden çok daha önemli bir sistem ve oyunlardaki immersive deneyimini üst seviyelere çıkartıyor. PS5’in en önemli ses teknolojisine tam uyumlu olması ilerisi için düşünen oyunculara hitap ediyor.

SteelSeries Arctis 7P inceleme
SteelSeries Arctis 7P inceleme

24 Saatlik Pil Ömrü

Tüm bu özelliklere ev sahipliği yapan kulaklık şahane pil ömrüyle de adından söz ettirmeyi başarıyor. Bu kısımdaysa PS5 için özel olarak geliştirilen kulaklık 24 saat kesintisiz kablosuz kullanım ile sınıfının en iyi pil ömrünü sunan kulaklıkları arasında yer alıyor. Böylece tek bir şarjla gece gündüz oyun oynayabiliyorsunuz.

SteelSeries Arctis 7P Fiyatı

Şık tasarımı ve 3D Tempest Audio gibi gelişmiş özellikleriyle ön plana çıkan SteelSeries Arctis 7P fiyatı ise 1.999 TL olarak listeleniyor.

SteelSeries Arctis 7P Teknik Özellikleri

Hoparlör Sürücüsü

  • Neodim Sürücüleri: 40 mm
  • Kulaklık Frekans Tepkisi: 20 – 20000 Hz
  • Kulaklık Hassasiyeti:: 98 dBSPL
  • Kulaklık Empedansı: 32 Ohm
  • Kulaklık Toplam Armonik Bozulması: < 3%
  • Kulaklık Ses Seviyesi Kontrolü: Kulak Üstü Kap

Mikrofon

  • Mikrofon Frekans Tepkisi: 100 – 6500 Hz
  • Mikrofon Deseni: Çift Yönlü
  • Mikrofon Hassasiyeti: -38dBV/Pa
  • Mikrofon Empedansı: 2200 Ohm
  • Mikrofon Konumu: Geri Çekilebilir

Kablosuz

  • Mesafe- Menzil: 40 ft, 12 m
  • Pil Ömrü: 24 saat