Anasayfa Makale Facebook Messenger ile Nasıl Ekran Paylaşımı Yapılır?

Facebook Messenger ile Nasıl Ekran Paylaşımı Yapılır?

Facebook Messenger ekran paylaşımı özelliği

Facebook Messenger ekran paylaşımı özelliği erişime açıldı. Peki nasıl kullanacaksınız?

Facebook Messenger ekran paylaşımı özelliği sonunda kullanıma sunuldu. Yayınlanan son güncellemeyle beraber kullanıcıların huzuruna sunulan bu özelliğin hem grup hem de birebir sohbetlerde kullanılabiliyor. Peki bu özelliği nasıl devreye alacaksınız?

Adım Adım Messenger Ekran Paylaşımı

Yeni eklenen özellik sayesindeyse Messenger uygulamasındaki kullanıcılar sohbet halindeyken eş zamanlı olarak telefonlarının ekranlarını paylaşabiliyorlar. Aynı zamanda bu ekran paylaşımı 8 ila 16 kişilik grup sohbetleri sırasında da kullanılabiliyor.

Oldukça basit bir şekilde erişim sağlayabileceğiniz bu özelliğe ise, görüşme sırasında telefonunuzun ekranını yukarıya doğru kaydırarak ulaşabilirsiniz. Peki bu özellik nasıl kullanılıyor? Gelin kısaca açıklayalım.

  1. Görüşme esnasında telefonunuzun ekranını kaydırdıktan hemen sonra karşınıza çıkan ”Ekranı Paylaş” seçeneğine tıklayın.
  2. Bu seçeneğe tıkladıktan sonraysa karşınıza çıkan ekrandan onay seçeneğine dokunun.
  3. Tüm bu işlemleri tamamladıktan sonra artık Facebook Messenger’ın ekran paylaşma özelliğini kullanmaya başlayabilirsiniz.

Facebook’un açıklamasına göre söz konusu güncelleme hem Android hem de iOS platformları için yayınlanmış durumda. Facebook Messenger’ın yeni özelliğini kullanmanız için de uygulamanın sürümünü App Store veya Play Store üzerinden en son sürüme güncellemeniz gerekiyor.